• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spanulisova magija nije dovoljna: Efes vodi 2:1!

Autor mondo.rs

Još jedan turski tim je pred plasmanom na F4, dok će Olimpijakos u petak igrati za "majstoricu"!

 EFES - OLIMPIJAKOS 64:60 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Efes je pred završnim turnirom, Olimpijakos je pred eliminacijom!

Ekipa Velimira Perasovića nanela je i drugi uzastopni poraz Pirejcima, posle početnog "minusa" napravila veliki preokret i sada ona vodi 2:1!

EFES - OLIMPIJAKOS 64:60 (14:17, 19:10, 18:10, 13:23)

Odluka o tome ko će imati prvu "meč loptu" doneta je od kraja prvog, ravnopravnog poluvremena, iako je maestralni Vasilis Spanulis u završna tri minuta ušao u svoj ritam i ubacio sve što je bacio ka obruču... Tačnije, sve osim poslednjeg šuta!

Tomas Ertel, Derik Braun i Brajant Danston pokrenuli su u finišu prvog dela seriju Efesa 18:3, za maksimalno vođstvo 45:30 u 26. minutu! Olimpijakos se potom ipak vratio u igru, košem Jorgosa Printezisa prišao i na četiri poena minusa (49:53), ali su Danston i Grejndžer odbili i taj nalet Atinjana.

Poslednji trzaj crveno-belih bio je delo neukrotivog Vasilisa Spanulisa!

Kapiten Pirejaca pogodio je u poslednjih 160 sekundi tri uzastopne trojke i asistirao Kemu Birču za koš uz faul. Efes je pogocima Brauna (iz ćoška) i Ertela (sa linije penala) odgovorio i stekao "plus 3" uoči poslednjih 14 sekundi.

U tom trenutku, Olimpijakos je imao posed i bilo je više nego jasno kome će ići lopta. "Bili" je prihvatio, utrčao u još jednu tešku situaciju, pokušao da pogodi trojku u pokretu, ali je lopta ostala na obruču!

U preostalom vremenu, tri sekunde pre kraja, Vangelis Mancaris faulirao je Tajera Hanikata, a Amerikanac je jednim pogotkom sa linije penala stavio tačku na epilog i na vođstvo Efesa u seriji, 2:1.

Naredni, četvrti meč biće odigran u petak, 28. aprila, takođe u hali "Abdi Ipekči". Plasman na F4 ostvariće tim koji prvi ostvari tri pobede.

Efes
: Tomas, Hanikat 6, (7 sk) Balbaj, Braun 12, Osman 4, Grejndžer 11, Gejik, Ertel 13 (6 as), Mutaf, Pol, Danston 16 (9 sk), Kirk 2.

Olimpijakos: Grin 8, Birč 6 (7 sk), Jank 3, Toliopulos, Papapetru 5 (7 sk), Spanulis 16 (3/7 za tri, 7 as, 8 izg), Vejters, Agravanis, Milutinov, Printezis 8 (7 sk), Papanikolau 7, Mancaris 8.

---------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC