• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barbarić: Đedović je najobičniji šup**k

Autor mondo.ba

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, Dubravko Barbarić. bez dlake na jeziku o Nihadu Đedoviću.

 Dubravko Barbarić: Đedović je najobičniji šup**k Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dubravko Barbarić uskoro napušta funkciju generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Uoči odlaska otkrio je da ga je za vrijeme obavljanja ove funkcije najviše razočarao Nihad Đedović, košarkaš Bajerna. Barbarić je napisao kako Đedović, nije želio vratiti državljanstvo Bosne i Hercegovine, kako bi ponovo mogao zaigrati u dresu reprezentacije.

Barbarić je na svom facebook profilu detaljno objasnio kako je izgledao njegov razgovor sa Đedovićem.

„Izlazim iz svojih nadležnosti, ali mora se reći. Shvatio sam da između ostalih, postoji jedna zadovoljština koju si drugi "ovisni" sportski radnici ne mogu priuštiti, a ta je da možeš punih usta, srca i mozga reći istinu, olakšati dušu i ljudima otvoriti oči. Jedan od težih i demotivirajućih trenutaka na ovoj poziciji bio je moj prošlogodišnji razgovor s Nihadom Đedovićem. Kada sam uspio pronaći proceduru kojom može dobiti bh. državljanstvo, a da ne izgubi njemačko, čime bi ostvario pravo nastupa za našu reprezentaciju. Kada je shvatio da postoji realna mogućnost, do tada kooperativni Đedović postaje brutalno iskren i priznaje da mu se ne da zezati sad oko tih stvari "jer se nešto može zakomplikovati", da je njemačko državljanstvo uzeo samo da bi kao domaći igrač dobio bolji ugovor u Bajernu i da će poslije karijere vratiti bh. državljanstvo ako mu bude trebalo“, napisao je Barbarić o košarkašu, koji se prošle godine odrekao državljanstva Bosne i Hercegovine.

Izvor: MN PRESS

 „Koga možeš privoliti da voli bilo koga, pa čak i domovinu. Ima onih koji će reći da bi se rado odrekli bh. pasoša za njemački, i to poštujem, ali to imaju pravo reći oni koji se bore za koricu kruha, a ne za nekoliko desetaka hiljada eura viška. Odgovor na pitanje što se dogodilo s Nihadom Đedovićem, koji je u javnosti ostao da visi u zraku, za mene je osobno puno jednostavniji i dajem ga u svojstvu jednostavne upute. Možete ga sasvim legitimno, osobno ili "među rajom", nazvati (neka mi dame oproste na vulgarnosti koja jedina opisuje stvarno stanje stvari)- najobičnijim „šup**m“, završio je Barbarić.

Dubravko Barbarić podnio je ostavku prošle godine, koju Upravni odbor nije prihvatio. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC