• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Možemo da pariramo Mariboru

Autor mondo.ba

Trener Zrinjskog Blaž Slišković zadovoljan je rezultatom žrijeba kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, koji je njegovom timu dodijelio slovenački Maribor.

 Blaž Slišković o žrijebu Zrinjski - Maribor Izvor: MONDO/Samir Cacan

Žrijebom u Nionu, "plemići" su izvukli Maribor, koji ih je prije tri sezone eliminisao iz elitnog evropskog takmičenja.

S obzirom da je prethodnim "rezanjem" mogao da izvuče škotski Seltik, poljsku Legiju, Malme iz Švedske, Maribor, Legiju iz Varšave, norveški Rozenborg i Hafnafjordur iz Islanda odnosno da je bio nepovlašten u žrijebu, strateg Mostaraca Blaž Slišković je zadovoljan dobijenim protivnikom.

"Dobili smo što smo priželjkivali. Maribor je kvalitetan rival i protivnik s kojim se Zrinjski već susretao u pretkolima. Zrinjski se pokazao kao jedan tim koji može parirati Mariboru", rekao je Slišković, a prenijeli federalni mediji.

Prema njegovim riječima, pokušaće skupiti što više informacija o njihovoj ekipi i što bolje se upoznati s kvalitetima Maribora. "Pripremićemo se tako da idemo odigrati ravnopravno".

Popularni Baka se dotakao i priprema njegove ekipe na Kupresu i izrazio nadu da će biti dovoljno vremena da uigra najbolji tim za predstojeće utakmice.

"Tek smo tri ili četiri dana na pripremama. Ima nekoliko mladih igrača koji su se odlično uklopili, iznenađujuće pozitivno. Tek smo na početku, pa ćemo kroz narednih petnaestak dana iskristalizovati 18 do 20 igrača jer nas je 27 ili 28 sada. Vjerujem da će mladi znati iskoristiti priliku jer moramo podmladiti ekipu i vjerujem da će to biti na zavidnom kvalitetu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC