• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Blokbaster" trejd koji je zasjenio NBA draft!

Autor mondo.rs

Felc, Bol, Tatum, Džekson, Foks... O svima njima pisalo se, ali ne koliko o trejdu koji su uoči početka drafta dogovorili Vulvsi i Bulsi.

Minesota Timbervulvsi i Čikago Bulsi "poklopili" su kompletnu draft ceremoniju "blokbaster" trejdom o kojem se više govori u SAD, nego o igračima koji su izabrani sa prvih četiri-pet pozicija, a redoslijed izgleda ovako:

1. Markel Felc - Filadelfija Seventiksers
2. Lonzo Bol - Los Anđeles Lejkers
3. Džejson Tatum - Boston Seltiks
4. Džoš Džekson - Finiks Sans
5. Dearon Foks - Sakramento Kings

Minesota je dobila jednog od najboljih bekova svijeta, Džimija Batlera, kojeg su "zvali" i Boston Seltiksi i Klivlend Kavalirsi, ali koji je odlučio da se udruži sa bivšim trenerom Tomom Tibodoom i rastane sa Bulsima poslije šest sezona tokom kojih je stekao status Ol-star igrača i prve zvijezde franšize.

Batler je, očigledno, odlučio da je za njega najbolje da napusti "Junajted centar" ovog ljeta, a Čikago je "obeštećen" letećom atrakcijom Zakom Lavinom, kojem će društvo na putu iz Mineapolisa na obale Jezera Mičigen praviti Kris Dan i Kevin Pelton.

Vulvsi, za koje nastupa Nemanja Bjelica i koji su u pripremi drafta odlučili da optuste Nikolu Pekovića, pored Batlera dobili su i pravo izbora na sinoć održanom draftu sa 16. pozicije, što su kasnije iskoristili selekcijom Džastona Patona, centra sa Univerziteta Krajton.

I Bulsi su u trejdu dobili Minesotin sedmi pik na draftu, koji su "potrošili" na finskog centra Laurija Markanena sa Univerziteta Arizona.

Markanen je najbolje plasirani evropski igrač na burnom draftu, na kojem je Mega i ove sezone imala trojicu predstavnika.

Svjestan da su izgubili lidera tima, potpredsjednik Bulsa Džon Pekson poručio je ljutim navijačima da se slavna franšiza okreće budućnosti i da će biti neophodno strpljenje.

"Ovo su teške stvari. Trejdovali smo momka kojeg zaista volimo. Večeras smo donijeli odluku da napravimo zaokret u pravcu u kom idemo i odredimo dalji put. Radićemo to sa mladim igračima. Moramo da budemo disciplinovani i strpljivi", rekao je Pekson.

Batler se, navodno, odmarao u Parizu kada ga je zatekla vijest o tome da je trejdovan. Njegov menadžer Berni Li javio mu je šta se događa u dva sata poslije ponoći po evropskom vremenu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC