• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučkom pozorištu tri nagrade u Jajcu

Autor mondo.ba

Studentsko pozorište Banjaluka osvojilo je tri nagrade na 36. Pozorišnim igrama u Jajcu za predstavu "Mlijeko", po tekstu Vasilisa Kacikonurisa, u režiji Slobodana Perišića.

Stručni žiri proglasio je Aleksandra Ristanovića za najboljeg mladog glumca, nagrada za najbolju muziku pripala je Marku Zoranoviću, a žiri publike dodijelio je Banjalučkom studentskom pozorištu  prvu nagradu za najbolju predstavu u cjelini i veliku plaketu grada Jajca.

U Jajcu je veoma uspješno bilo i pozorište Prijedor sa predstavom "Bunar". Nagradu za najbolju režiju stručni žiri je dodjelio je Darku Cvijetiću, Zlata Kogelnik dobila je nagradu za najbolja glumačka ostvarenja, nagrada i za najbolju scenografiju dodijeljena je Vladimiru Vanji Vlačini, a nagrada za najbolji dramski tekst Radmili Smiljanić.

Predstava "Za šta biste dali svoj život" Harisa Pašovića i ansambla predstave u režiji Harisa Pašovića i izvedbi East West Centra iz Sarajeva, Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, Pozorišta Promena iz Novog Sada i Novosadskog pozorišta iz Novog Sada odlukom stručnog žirija proglašena je za najbolju predstavu 36. Pozorišnih igara Bosne i Hercegovine u Jajcu.

Nagrade za najbolja glumačka ostvarenja pripala su, pored već navedenih i glumačkom ansamblu predstave "Za šta biste dali svoj život?" , Albanu Ukaju za ulogu u predstavi "Majstor i Margarita" u režiji Aleša Kurta i izvedbi Sarajevskog ratnog teatra iz Sarajeva, Davoru Goluboviću za ulogu u predstavi "Mirna Bosna" Borisa Lalića u režiji Saše Peševskog i izvedbi Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i Midhatu Kušljugiću za ulogu u predstavi "Vojcek" Georga Bihnera u režiji Ivana Funka i izvedbi Narodnog pozorišta iz Tuzle.

Adisa Vatreš Selimović dobila je nagradu za najbolju kostimografiju za kostim u predstavi "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova u režiji Aleša Kurta i izvedbi Sarajevskog ratnog teatra iz Sarajeva.

Nagrada za najbolju dramaturgiju dodijeljena je Emini Omerović za dramaturgiju u predstavi "Moja fabrika" Selvedina Avdića u režiji Selme Spahić i izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Stručni žiri Pozorišnih igara u Jajcu činili su Nedžad Ibrahimović, Emina Muftić i Marko Misirača, a u sastavu žirija publike bili su Dragica Karahodžić, Pašaga Hodžić, Amela Kavazbašić, Marin Ljubičić i Josipa Bogić.

Dodjelom nagrada u Jajcu sinoć su završene ovogodišnje Pozorišne igre Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop