• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Imaću veliki problem u novembru

Autor mondo.rs

Problem otkaza univerzitetskoj reprezentaciji bio je tema broj jedan na početku priprema "A" selekcije Srbije.

 Univerzijada otkazi Đorđević Danilović Teodosić Izvor: MONDO/I. Bogunović

Najbolji košarkaši koje ova zemlja ima (a koji ovog leta nemaju "preča posla") okupili su se u hotelu "Kraun plaza" na startu priprema za Evropsko prvenstvo.

Selektoru Aleksandru Đorđeviću bilo je drago što je ponovo sa momcima koji su prethodnih godina napravili atmosferu velikog zajedništva, iz koje su proistekli i vrhunski rezultati.

Međutim, kao čovek koji mora da gleda i dalje od predstojećeg Eurobasketa, osvrnuo se na problem otkaza univerzitetskoj reprezentaciji, kojoj je lično dao na značaju prilikom saopštavanja spiska za "A" tim prošlog meseca.

Naime, treneru "studenata" Zoranu Todoroviću otkazalo je čak 17 od 26 igrača sa prvobitne liste kandidata, a zatim i mnogi kojima su pozivi naknadno upućeni.

Bilo je tu igrača Crvene zvezde, Mega Leksa, Partizana, evropskih klubova, američkih koledža
, a sada je za takmičenje u Tajpehu ostalo na raspolaganju samo 13 momaka o kojima šira sportska javnost uglavnom zna malo ili nimalo.

"
Univerzitetska selekcija je zamišljena tako da bude priprema za prelazak u 'A' tim i verujte da ne mogu da shvatim da igrači koji su tek na pragu afirmacije, ne razumeju da će kroz reprezentaciju steći tu afirmaciju i postati bolji igrači", rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

"Ne želim da razapinjem bilo koga na krst, ali treba da se zna da je to opšti problem, a da prednjači par klubova, ne znam iz kog razloga...I to nije od juče, samo je sada izbilo u prvi plan. Moraćemo da se pozabavimo time malo ozbiljnije, a možda i malo oštrije".

TEO O JOKIĆU I OSTALIMA

Svoj stav o otkazima izneo je i kapiten "orlova" Miloš Teodosić. "Mogu donekle da razumem kada igrač kao što je Jokić uzme predah od reprezentacije da bi se pripremio za narednu sezonu. Ali ovo su momci od kojih većina nema pravi razlog. Do sada nisu uradili gotovo ništa u svojim karijerama da bi imali pravo da izostanu. Ne znaju koliko bi njima samima pomoglo da su otišli na tu Univerzijadu. Mislim da je katastrofa i sramotno to što su uradili".

Đorđević je dodao da su objašnjenja igrača "takva da bi se svi nasmejali".

Podsetio je da su mnogi od aktuelnih "A" reprezentativaca prokrčili svoj put upravo kroz univerzitetsko takmičenje i priznao da će u novembru imati ozbiljan problem kada počnu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

"Mnogi od ovih momaka će igrati Evroligu i NBA, neće moći da se odazovu reprezentaciji zbog obaveza prema klubovima i šta ćemo onda? Da li igrači koji su ovog leta otkazali zaslužuju da ih pozovemo da obuku dres ovih momaka ovde? Moje mišljenje je da oni to ne zaslužuju i da je to sramota".

"Sale Nacionale" svestan je da mnogi od igrača koji se nisu pojavili na pripremama, nisu samostalno doneli takve odluke.

"Mnogi su dobili naredbu, da li od kluba, ili od nekih ljudi koji ih vode, ali iz kog razloga? Zašto nekome nije u interesu da univerzitetska reprezentacija napravi određeni rezultat i nastavi niz uspeha seniorske ekipe".

Za 2. avgust u Kraljevu zakazana je kontrolna utakmica seniora i "studenata".

"
Hteli smo da vidimo na čemu smo, da li ti momci mogu da priđu igračima 'A' selekcije. Zahvalnost onima koji su se odazvali, ima ih 13. Ne daj bože da se dvojica povrede", završio je Đorđević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC