• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević otjerao Renfroa i vratio "igosa"

Autor mondo.ba

Stručni štab reprezentacije Bosne i Hercegovine odstranio je Amerikanca Aleksa Renfroa iz selekcije "zmajeva", saopšteno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Poslije poraza od Švedske u Zenici 88:72 (23:23, 21:13, 20:19, 24:17) u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, američki plejmejker Aleks Renfroa je odstranjen iz "zmajeva", kako je navedeno u saopštenju, zbog "teške povrede timske discipline".

"KS BiH obavještava javnost da je zbog teškog prekršaja timske discipline, koju je napravio u noći nakon izgubljene utakmice protiv Švedske, odlukom stručnog štaba iz reprezentacije odrstranjen 31-godišnji Amerikanac sa bh. pasošem, Aleks Renfro, pa je izvijesno da neće putovati sa ekipom u Slovačku i Jermeniju", navedeno je u saopštenju KS BiH.

Saopšteno je i da će mjesto američkog košarkaša zauzeti 19-godišnji Darko Talić, član Igokee iz Aleksandrovca.

"Ova epizoda ne znači da će bh. reprezentacija odustati od borbe za plasman u kvalifikacije za Mundobasket 2019. godine, već najavljuje da će se u preostala dva susreta protiv Slovačke, a naročito protiv Jermenije, ekipa boriti do posljednjeg daha kako bi ostvarila željeni cilj".

U zaključku saopštenja navodi se da je ovim potezom uvedena nova praksa među "zmajeve".

"Ovaj potez najavljuje novu praksu kada je u pitanju reprezentacija, da za nju mogu igrati samo oni koji su spremni da se žrtvuju za Bosnu i Hercegovinu, da poštuju timsku disciplinu i da u vremenu između treninga i utakmice ne ruše ono što se na treningu izgradi", prenio je zvanični sajt KS BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC