• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva penala, jedan gol, Krupi tri boda

Autor mondo.ba

Krupa iskoristila jedanaesterac, Čelik svoj nije - 1:0.

Fudbaleri Krupe golom Zorana Milutinovića iz jedanaesterca u 80. minutu, savladali su zenički Čelik minimalnim rezultatom u prvom meču petog kola Premijer lige BiH.

KRUPA - ČELIK 1:0 (0:0)

Početni pritisak na otvaranju utakmice igrači Krupe nisu uspjeli da materijalizuju, pa su gosti, kako je vrijeme odmicalo, uspjeli da stignu do terenske ravnoteže. Najbolju priliku Krupljani su imali u finišu prvog poluvremena, kada je Emrah Hasanhodžić uspio da izbije loptu sa gol-linije nakon udarca Nevresa Fejzića.

I početak nastavka susreta protekao je u terenskoj inicijativi domaćih, a onda su gosti u 60. minutu propustili kolosalnu šansu za vođstvo.

Kapiten Krupe Aleksandar Vukotić srušio je u svom kaznenom prostoru Aldina Šišića, sudija Zoran Soknić iz Istočnog Sarajeva dosudio je jedanaesterac za goste, ali novajlija u redovima Čelika Aidin Mahmutović nije imao sreće. Uzdrmao je stativu.

Kazna je uslijedila deset minuta prije kraja utakmice, takođe sa "bijele tačke". Ovaj put dosuđena je najstroža kazna za domaće, a precizan sa 11 metara bio je Zoran Milutinović.

Fudbaleri Krupe i Čelika u prošloj sezoni odigrali su dva meča. U Krupi na Vrbasu nije bilo pobjednika, ali ni golova, dok je tim Slobodana Starčevića slavio 2:1 na "Bilinom polju".

KRUPA: Fejzić, Makitan, Jašarević, Koljić (65. Barić), Ljubenović, Milutinović, Vukotić, Aleksić, Milanović (90. Ilić), Fajić, Marjanović (65. Savić). Trener: Slobodan Starčević.

ČELIK: Marković, Udovičić, Hasanhodžić, Kouadio, Kadrić, Mehić, Šabanović (88. Šehić), Šišić, Ćemalović, Mahmutović, Duraković. Trener: Kemal Hafizović.

PREMIJER LIGA BiH - 5. KOLO:

Krupa - Čelik 1:0 (0:0)
/Milutinović 80 pen/

Sarajevo - Željezničar (20:00)

U nedjelju:

Radnik - GOŠK (17:00)
Borac - Vitez (20:00)
Široki Brijeg - Mladost (20:00)
Sloboda - Zrinjski (20:00)

TABELA: Mladost 10, Željezničar 9, Zrinjski 9, Radnik 7, Široki Brijeg 6, Borac 6, Krupa (+1) 6, GOŠK 6, Sarajevo 4, Sloboda 4, Čelik (+1) 3, Vitez 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC