• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazil sa vrha ide u Rusiju, Argentina "visi"

Autor mondo.rs

"Povređeni" Kutinjo dao gol, Luis Suarez igrao, Lionel Mesi nije imao sa kim.

Brazil je nastavio dominaciju Južnom Amerikom, a Argentina i dalje nervira svoje navijače.

U 15. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Titeovi igrači upisali su devetu uzastopnu pobedu i posle 2:0 pred svojim navijačima protiv Ekvadora, "overili" prvo mesto na tabeli bez obzira na rezultate u preostala tri kola, dok su "gaučosi" odigrali mršavih 0:0 u Urugvaju, pa su ostali na petom mestu.

Pobedu Brazilcima doneli su novi fudbaler Barselone, Paulonjo, pogotkom posle kornera u 69. minutu i zvezda Liverpula Kutinjo, posle sjajne akcije sa Gabrijelom Žesusom u 76.

Samo nekoliko minuta na terenu trebalo je Kutinju da postigne pogodak, posle kojeg je briznuo u plač. Očigledno se sjajnom dribleru skupilo mnogo toga u glavi zbog dešavanja prethodnih dana, kada se iz minuta u minut pisalo o tome da li će preći u Barselonu ili ne. Posle još jedne sjajne partije, jasno je zašto ga Jirgen Klop nije pustio...

Ekvador
Izvor: YouTube


Rezultatski mnogo važnija utakmica od ove bio je derbi kola, igran u Montevideu, gde je u Urugvaj dočekao Argentinu. Domaćin je uspeo u nameri da odoli napadima gostiju, pa je remijem 0:0 zadržao treće mesto, dok "gaučosi" i dalje pokušavaju da se domognu jednog od prva četiri mesta, koja garantuju direktan plasman na završni turnir u Rusiji.

Argentinci su trenutno na petom mestu, sa istim brojem bodova kao četvrtoplasirani Čile, koji je pretrpeo iznenađujuć poraz na domaćem terenu od Paragvaja (0:3). U narednom kolu i jedni i drugi igraju protiv već otpisanih Venecuele (Argentina) i Bolivije (Čile).

Zanimljivo je da je na terenu stadiona u Montevideu od prvog minuta bio Luis Suarez, koji je pre samo dve nedelje povredio koleno. To je sjajna vest za Barselonu, pošto je odličnom napadaču predviđana mnogo duža pauza. Upravo je Suarez tokom prvog poluvremena bio jedan od najopasnijih igrača domaćeg tima po gol gostiju. U 32. minutu imao je lep pokušaj loba sa oko 40 metara, ali nije bio precizan...

argentina
Izvor: YouTube


REZULTATI 15. kola:

Brazil - Ekvador 2:0 (0:0)
Urugvaj - Argentina 0:0
Peru - Bolivija 2:1 (0:0)
Čile - Paragvaj 0:3 (0:1)

TABELA: Brazil 36, Kolumbija 25, Urugvaj 24, Čile 23, Argentina 23, Peru 21, Paragvaj 21, Ekvador 20, Bolivija 10, Venecuela 7.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC