UEFA otvara istragu o PSŽ!

Autor:

Evropska "kuća fudbala" istražiće transfere Brazilca i Francuza.

0
A- A A+

Pravilo Finansijskog fer-pleja izvrnuto je ruglu, pa i sprdnji ovog leta, potezima koje je izveo Pari Sen Žermen.

Prebogati Parižani, na čelu sa svojim katarskim vlasnicima, kupili su Nejmara od Barselone za 222 miliona evra, a potom su doveli i Kilijana Mbapea iz Monaka, za 155 miliona.

Iako su u glavnom gradu Francuske te transfere "presvukli" u formu Nejmarovog "samootkupa" od Barselone, a potom i "pozajmicom" Mbapea do sledećeg leta, kada će ga zvanično otkupiti, UEFA je ispratila to kršenje pravila i očekivano - reagovala.

"Istražno telo Kontrolnog organa za finansije klubova otvorilo je zvaničnu istragu o Pari Sen Žermenu, kao deo aktuelnog monitoringa klubova koji su praćeni u sklopu pravila Finansijskog fer pleja", poručeno je iz Niona.

"Tokom narednih meseci, istražno telo će se redovno sastjati da bi pažljivo razmotrilo svu dokumentaciju koja se odnosi na ovaj slučaj. UEFA posmatra Finansijski fer plej kao ključni mehanizam, koji ima cilj da obezbedi finansijsku održivost evropskog klupskog fudbala. UEFA se neće ponovo oglašavati o ovoj temi dok istraga traje", takođe je saopšteno.

Pored Nejmara i Mbapea, PSŽ je ovog leta doveo i Danija Alveša kao slobodnog igrača i Jurija Berčičea, levog beka Real Sosijedada - za 16 miliona evra. 

Ostale vijesti