• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Matić promašio ulaz, ali ne i poentu!

Autor mondo.rs

"Igraćemo najvažniju utakmicu u kvalifikacijama, možda i u fudbalskoj istoriji Srbije", rekao je Nemanja Matić u Dablinu, nakon što se nije baš najbolje sporazumio sa lokalnim taksistom.

 Nemanja Matić: Irska - Srbija najvažnija utakmica kvalifikacija Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbaleri i njihovi treneri uvek će vam reći da je "sledeća utakmica najvažnija", naročito u situacijama kada i nije baš - ali bi trebalo biti oprezan.

Ipak, ima slučajeva i kada sledeća utakmica zaista jeste najvažnija, ne samo kao prva sledeća, već…

"Igraćemo najvažniju utakmicu u kvalifikacijama, možda i u fudbalskoj istoriji Srbije", rekao je fudbaler Mančester junajteda, Nemanja Matić u Dablinu.

Potom je pojasnio zbog čega iznosi ovako "jake" rečenice dan prije meča.

"Mi smo mala zemlja i fudbal joj mnogo znači. Srećni smo što smo prvi i daćemo sve od sebe da ostanemo na tom mjestu. Sanjam da prestavljam Srbiju na Svjetskom prvenstvu", rekao je iskreno i otvoreno jedan od lidera ove generacije fudbalera Srbije, čiji su razni fudbalski timovi propustili šest od posljednjih osam svjetskih i evropskih prvenstava.

* utakmica je zakazana za utorak u 20.45 na "Aviva" stadionu u Dablinu *

Ne tamo, majstore...

Matić je na stadion došao taksijem u pratnji komesara za bezbjednost Fudbalskog saveza Srbije Ivana Petrića. Taksi ih je doveo do pogrešnog ulaza na stadion, pa je kombi sa novinarima povezao fudbalera Mančester junajteda do sale za konferenciju.

Srbija će gostovati Irskoj u osmom kolu Grupe D kvalifikacija, poslije kog može da dođe na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

"Teško je u Irskoj uzeti bodove. Važno je da pobijedimo, igra nas ne zanima mnogo jer će se poslije utakmice pričati samo o rezultatu. Neriješeno ne bi bilo loše za nas, ali ćemo se potruditi da iskoristimo svoje prilike i pobijedimo", istakao je Matić.

On je dodao da je Srbiji mnogo lakše da igra kada je prva na tabeli.

"Različiti su pritisci kada imate i nemate rezultate. Lakše je igrati kada ste prvi na tabeli i imate mnogo više samopouzdanja. Protivnik ima mnogo veći pritisak", naveo je fudbaler Mančester junajteda.

Prema njegovim riječima, srpskim fudbalerima ne bi predstavljalo problem to da Irska povede.

"Ovo je fudbal i morate da budete spremni za svaku situaciju. Ne bi bilo prvi put u karijeri da protivnik prvi povede. To bi stavilo mnogo pritiska na nas, ali smo spremni na sve", rekao je Matić.

Irski novinari su pitali Matića šta se promijenilo u srpskom timu od prošlih kvalifikacija, koje su završene neuspješno.

"Imali smo probleme u prošlim kvalifikacijama, ali imamo velike igrače i to moramo da iskoristimo. Sa dobrim i iskusnim selektorom radimo dobar posao. Moramo još da se dokazujemo, ali smo bolji iz utakmice u utakmicu. Počeli smo da vjerujemo u svoj kvalitet", kazao je Matić.


"Nije situacija da sada govorim o tome šta se dešavalo tokom ljeta. Koncentrisan sam na reprezentaciju Mogu da kažem da sam srećan što sam u velikom klubu kakav je Mančester junajted", rekao je Matić.

Takođe, zanimalo ih je i mišljenje o fudbaleru iz Irske i legendi Junajteda Roju Kinu.

"On je legenda Junajteda, veoma važan fudbaler dugo vremena. Kada sam bio mlad i počeo da igram fudbal, on je bio jedan od najboljih veznih igrača u Premijer ligi", kazao je Matić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC