• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Kokoškov: Sale će im reći da nas pregaze!

Autor mondo.rs

Selektor Slovenije Igor Kokoškov veruje da je Saša Đorđević s razlogom prepustio "Zmajčekima" ulogu favorita, te da će nešto drugo reći igračima u svlačionici pred meč".

 Igor kokoškov pred Srbija Slovenija finale Eurobasket 2017 Izvor: MN PRESS

Za nešto više od 24 sata - istorijsko finale!

Srbija i Slovenija će se boriti za zlatnu medalju i trofej Eurobasketa pošto su na ovogodišnjem turniru i zaista pokazali najviše, posebno u nokaut fazi gde su izdržali pritisak, umor, čak i sudije, i upisali su po tri pobede vredne finala.

Nije štedeo reči hvale na račun srpskih košarkaša, a posebno je izdvojio Bogdana Bogdanovića i Bobana Marjanovića kao najopasnije igrače "orlova".

"Srbija igra sa mnogo samopouzdanja, smelosti i energije. Znaju šta žele i očigledno, njih dvojica su ključni, ali ne možemo da se fokusiramo samo na njih. Bogdan je igrač koji može da igra pik en rol, dobar je u izolacijama i može da podeli i pas. To je ono što ove igrače čini moćnima. Imaju sposobnost da postižu poene, ali i da asisitiraju. Oni su top talenti, NBA igrači, ali ćemo morati da pazimo na čitav tim", kazao je srpski trener na klupi Slovenaca.


Sa jedne strane čovek koji je i kao igrač i kao trener igrao finale SP, EP i Olimpijskih igara, a sa druge Igor Kokoškov kome je ovo prvo veliko finale. Svestan je da je to iskustvo na strani njegovog idola, pošto mu je Saša Đorđević, uz Dražena Petrovića, to bio dok je odrastao...

"Đorđević ima mnogo veće iskustvo i kao igrač i kao trener u ovakvim situacijama. Njegova harizma i znanje donese veliki kvalitet. Ja to iskustvo nemam i za mene je ovo prvo finale na Evropskom prvenstvu, ali mi ne racionalizujemo mnogo ovaj momenat, imamo isti pristup, istu pripremu", rekao je Kokoškov novinarima u Istanbulu, a prenosi "Sportski žurnal", i dodaje da mu je drago što je Đorđević ostao u košarci i da je velika stvar za srpsku košarku što je on selektor:

"Imam veliko poštovanje za njega kao čoveka, igrača i sada kao trenera. Sutra će biti festival košarke, zato se i bavim ovim poslom".

Kokoškov je naveo i da će se oni "usredsrediti na male stvari" i da "neće čitati novine" kako bi im "glava bila čista i strogo fokusirana na utakmicu". Kada je u pitanju samo finale - on misli da će svi igrači na meču dati 110% i da neće biti igrača koji se neće zalagati.

"Energija je velika stvar, ali nije dovoljna, moraš da igraš dobro", rekao je Kokoškov.

Izvor: MN PRESS


Saša Đorđević je ulogu favorita prepustio Sloveniji, ali selektor "Zmajčeka" smatra da će ipak nešto drugo ispričati "orlovima" u svlačionici.

"Ja znam da je on to vama rekao, a znam i šta je rekao u svlačionici. Mi to ne čitamo, sad ste mi vi rekli. Normalno je da postoji rezerva i poštovanje protivnika, ali ja sam siguran da će on zatvorenom sastanku reći: 'Daj da pregazimo ove Slovence'".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC