• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERKUP: Šampioni Crne Gore i Hrvatske u finalu

Autor mondo.rs

Crnogorski košarkaški derbi u polufinalu Superkupa bio lišen dramatike.

U finalu premijernog ABA Superkupa u subotu od 21 čas (TV Arena sport) igraće šampioni Crne Gore i Hrvatske.

S obzirom na pokazani kvalitet Budućnosti i Cedevite, ovakav epilog turnira u Baru se mogao i očekivati, mada su navijači domaćina priželjkivali izabranike Mihaila Pavićevića u završnoj predstavi Superkupa.

S obzirom na obaveze Mornara u kvalifikacijama za FIBA ligu šampiona (gostuju Avtodoru u Rusiji u nedelju popodne), bilo je jasno da Barani imaju dva izbora - da se štede večeras u Topolici ili za dva dana u Saratovu.

Ubitačna serija Budućnosti na startu meča 15-2 kao da je odredila i prioritete domaćih, pa je u drugoj polufinalnoj utakmici Superkupa pobednik bio poznat ,praktično, već nakon prve četvrtine koju su Podgoričani dobili sa 17 poena razlike.

Nakon furioznog otvaranja meča, kojem je ponajviše kumovao Lendri sa osam poena tokom uvodnih tri minuta, kao i Gordić i Gibson trojkama, utihnula je i euforija na tribinama pa je utakmica u nastavku bila lišena rezultatske dramatike ali i spektakla kojim su odisali prethodni okršaji dva najbolja crnogorska sastava.

Gosti su, praktično, od sredine druge četvrtine rutinski održavali prednost od 20-ak poena u igri bez velikog žara i jakih odbrana. Nakon Lendrija, koji je otvorio duel sa osam vezanih poena i potom se više nije pogodio ni koš, Budućnost je do rekordnih +21 u finišu drugog kvartala "vukao" Gibson koji je u prvom poluvremenu upisao 15 a u nastavku još samo tri poena.

Mornar – Budućnost 65:82 (10:27, 16:19, 17:21, 19:18)

MORNAR: Vranješ 9, Bakić 8, Mugoša 8, Nidam 7, Mijović 7, Pavić 6, Ros 6, Hadžibegović 5. Mićović 5, Šepard 4, Ćalić, Luković.

BUDUĆNOST: Gibson 18, Ilić 12, Barović 12, Gordić 11, Z. Nikolić 8, Landri 8, Popović 7, Ivanović 4, Starovlah 2, Suad Šehović, Baćović, D. Nikolić.

...
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC