• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo u neverici: Hadersfild - Junajted 2:1!

Autor mondo.rs

U isto vreme, Siti je rutinski savladao i Barnli, pa od danas ima pet bodova prednosti nad gradskim rivalom koji je skupo platio greške Lindelofa i Mate.

Da počnemo upoređujući slavu, trofeje, budžete, popularnost, organizaciju, itd, Hadersfilda i Mančester junajteda pomoglo bi u smislu isticanja konteksta ishoda utakmice, ali nema potrebe za tim - i sami dovoljno znate da su ova dva kluba neuporediva.

Ali, fudbal je zbog toga i magična igra…

U prvom susretu "terijera" i "đavola" na Džon Smit stadionu skromni i borbeni sastav mladog nemačkog stručnjaka Davida Vagnera surovo je kaznio dve početničke greške Huana Mate i rezerviste Viktora Lindelofa iz prvog poluvremena i potom odoleo u nastavku:

Hadersfild - Mančester junajted 2:1 (2:0) za prvu pobedu plavo-belih nad slavnim rivalom od 1952. godine, a sve u terminu u kojem je gol-mašina Pepa Gvardiole stigla do 10, 11. i 12. pogotka u prethodnih sedam dana i novom rutinskom pobedom, ovog puta nad Barnlijem - 3:0 (1:0) stigla do pet bodova prednosti nad timom šokiranog Žozea Murinja.

Nakon što je u prvih 45 minuta video kako Aron Roj prvo nanosi povredu štoperu Filu Džonsu, a potom u pogodak pretvara grešku Mate, na čiji kiks se jednako loše nadovezao nezagrejani Lindelof provocirajući gol Lorana Depotra za šokantnih 2:0, "Specijalni" je odlučio da već na poluvremenu izvrši i drugu i treću izmenu nakon one iznuđene.



Hadersfild: Lesl – Smit, Jorgensen, Šidler, Leve – Hog, Vilijams – Ins, Moj, Kačunga (od 39. Van La Para) – Depotr.

Mančester junajted: De Hea – Valensija, Smoling, Džons (od 23. Lindelof), Jang – Erera, Matić – Lingard, Mata (od 46. Mhitarjan), Marsijal (od 46. Rašford) – Lukaku.

Ušli su Markus Rašford i Henrik Mhitarjan umesto Mate i nevidljivog Antonija Marsijala, ali se ništa u igri neporaženog tima u dosadašnjem toku Premijer lige nije promenilo do 76. minuta kada je Romelu Lukaku asistirao za Andera Ereru, a ovaj bio umalo neprecizan.

Dva minuta kasnije, Lukaku je pogodio u čelo Rašforda, a ovaj čelom mrežu iza leđa Jonasa Lesla za neprijatnih 2:1 po domaće navijače, ali na njihovu sreću, ali i sreću većeg dela Ostrva koje ne navija za Junajted, "terijeri" su u paničnom maniru uspeli da sačuvaju prvu pobedu posle šest mečeva u kojima su postigli samo jedan gol.

Do ove subote, Maksim Čupo-Moting iz Stouka bio je jedini fudbaler u Premijer ligi koji je uspeo da savlada Davida De Heu i to dva puta za 2:2, a onda su mu se pridružili i Moj (tri gola, šest asistencija ove sezone) kao i Depotr, koji se dugo mučio da proradi u odsustvu povređenog prvog strelca tima, Stiva Munija, a onda pronašao pravi trenutak za to.

Reprezentativac Srbije, Nemanja Matić, odigrao je 90 minuta u crvenom dresu, njegov šut iz finiša prvog poluvremena bio je najbliže što su gosti prišli golu, ali ne i do njega - zapravo do Rašfordovog gola najtrofejniji klub Premijer lige nije imao udarac u metu!

Junajted je u prethodnih sedam dana, u utakmicama sa Liverpulom (0:0), Benfikom (0:1) i Hadersfildom (2:1) postigao dva gola, od kojih je jedan išao "na dušu" direktno mladog golmana lisabonskih "orlova", našeg Mileta Svilara, koji nije imao dobru anticipaciju kod jednog naizgled bezazlenog centaršuta u šesnaesterac, pa je završio sa loptom u svom golu.

Međutim, ovog puta Murinja je "izdala" i odbrana, koju je prvo Mata ostavio na milost i nemilost "terijerima" u kontri 3 na 2, koju je na kratko David De Hea zaustavio sjajnom reakcijom kod udarca Toma Insa, ali potom mogao samo da posmatra kako uporni Moj vraća fudbal u mrežu iza njegovih leđa.

"Đavoli" su danas imali priliku da postave klupski rekord sa 23 od 27 osvojenih bodova posle 9 kola Premijer lige, ali su ostali na 20.

Dogodilo se to u 28. minutu, pet minuta pre Lindelofovog ulaska umesto povređenog Džonsa (osmog igrača ekipe koji je ove sezone zadobio povredu), odnosno pet minuta pre nego što će upravo Lindelof komično reagovati kod Leslovog ispucavanja - a to Belgijanac Depotr, letošnje pojačanje iz Porta, nije umeo da ne pretvori u drugi gol u sezoni za, ispostaviće se, istorijski redak rezultat. Jer, od sezone 1971/72 ova dva kluba nisu igrala u istom rangu takmičenja, a tada je na istom mestu rezultat bio 0:3 uz pogotke Džordža Besta, Denisa Loua i sera Bobija Robsona.

Real Madrid, prvak Evrope i Španije, do ovog popodneva bio je jedini klub koji je imao pobedu nad Junajtedom ove sezone, a od sada je to i Hadersfild. S druge strane, Murinjo će i dalje morati da čeka na svoj prvi preokret u Engleskoj posle 0:2 na poluvremenu, mada je danas pokazao volju da to učini po svaku cenu ne ostavljajući prostor za izmenu u drugom poluvremenu.

Njegov tim nije igrao sa takvim snažnim karakterom.

Rezultati 9. kola:

petak

Vest Hem – Brajton 0:3 (0:2)
/Marej 10, pen 75, Iskjerdo 45+2/

subota

Čelsi – Votford 4:2 (1:1)
/Pedro 12, Batšuaj 71, 90+5, Aspilikueta 87 – Dakur 45+2, Pereira 50/

Hadersfild – Mančester junajted 2:1 (2:0)
/Moj 28, Depotr 33 - Rašford 78/

Mančester siti – Barnli 3:0 (1:0)
/Aguero 30, Otamendi 73, Sane 75/

Njukasl – Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Merino 86/

Stouk – Bornmut 1:2 (0:2)
/Dijuf – Surman 16, Stanislas pen 18/

Svonsi – Lester 1:2 (0:1)
/Mouson 56 – Fernandez ag 25, Okazaki 49/

Sautempton – VBA (18.30)

nedelja

Everton – Arsenal (14.30)
Totenhem – Liverpul (17.00)

Tabela: Mančester siti 25, Mančester junajted 20, Totenhem (–1) 17, Čelsi 16, Votford 15, Njukasl 14, Arsenal (–1) 13, Barnli 13, Liverpul (–1) 13, Hadersfild 12, Brajton 11, VBA (–1) 10, Lester 9, Sautempton (–1) 9, Svonsi 8, Everton (–1) 8, Stouk 8, Vest Hem 8, Bornmut 7, Kristal Palas 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC