• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrabro i mirno, protiv Šveda i duhova prošlosti

Autor mondo.rs

Košarkaši Crvene zvezde pravo iz Zagreba poleteli su ka parketu na kojem je Alimpijevićev prethodnik, Radonjić, doživeo najteži poraz na klupi crveno-belih. Ni ovog puta neće biti Dangubića.

 Hrabro i mirno, protiv Šveda i duhova prošlosti Izvor: MN PRESS

Na mestu gde je njegov prethodnik, Dejan Radonjić, doživeo najteži poraz kao trener Crvene zvezde - što je ujedno i najubedljiviji poraz crveno-belih u Evroligi do danas - mladi trener renoviranog tima šampiona Srbije, Dušan Alimpijević, pokušaće naizgled nemoguće:

Da osveži, pripremi, moralno podigne i staloženo vodi ekipu kroz utakmicu 3. kola Evrolige u "Mitišči areni": Himki - Crvena zvezda (utorak, 19.00).

Letom iz Zagreba, gde su u nedelju uveče u napetoj utakmici izgubili jedan od derbija ABA lige, od Cedevite, košarkaši prvaka Srbije krenuli su put Podmoskovlja gde će im se 48 sati nakon poslednje sirene u "Domu sportova" suprotstaviti jedan od najskupljih sastava na kontinentu koji predvodi selektor litvanske reprezentacije, Jorgos Barcokas.

Imaju li crveno-beli svežine, snage, samopouzdanja i kvaliteta da naprave "brejk" na parketu na kom Aleksej Šved ima ekskluzivnu dozvolu da šutne onoliko puta koliko smatra da je to potrebno, a ostali da ga u tome prate? Teško je reći... Jednom je Zvezda već bila prežaljena, pa je pobedila Barselonu i stigla do skora 1-1, ali duel u kojem će učestvovati i bivši reprezentativac naše zemlje, Stefan Marković, kao i dojučerašnji as crveno-belih i ljubimac zvezdaša, Čarls Dženkins, biće potpuno drugačiji od onog u "Pioniru".


Na neporaženi Himki, koji je 30. oktobra 2015. godine pobedom nad Crvenom zvezdom od 91:53 postavio i dalje aktuelni rekord Evrolige od 18 ukradenih lopti na jednom meču, Alimpijevićev sastav moraće bez Nemanje Dangubića, koji i dalje nije spreman za najveće napore.

Zvezda će u hronično praznoj dvorani žuto-plavih imati jedan trening u prvoj "dvomeč" nedelji koju je Evroliga spremila za svojih 16 učesnika.

"Izvanredan sastav, koji je svojim potezima tokom prethodnog prelaznog roka, pokazao da ne želi i neće biti tek učesnik ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Sa ovakvim rosterom, koji predvodi Aleksej Šved, Himki ima ozbiljne namere u VTB i Evroligi. Tu je i naš Stefan Marković, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, koji igra u oba pravca podjednako dobro, Čarls Dženkins koji je toliko puta pokazao kvalitet, ali i osobinu koju nemaju mnogi stranci, da je spreman da se podrede timu u potpunosti", rekao je Alimpijević.

"Mi sa druge strane putujemo u Moskvu nakon loše utakmice u Zagrebu, nemamo ni previše prostora za pripremu, jedan trening, ali već smo najavljivali da nas očekuje jak ritam tokom ovih šest dana. Idemo u istom sastavu kao i za utakmicu u Zagrebu, nema Dangubića, svi ostali su spremni", dodao je mladi trener crveno-belih, koji se i sam upoznaje sa specifičnostima NBA ritma utakmica.

Jedini koji je pre dve sezone bio akter neslavne utakmice, sada kapiten ekipe Branko Lazić, očekuje takođe težak meč.

"Da se ne ponavljamo previše, nemamo mnogo vremena da se osvežimo i pripremimo, znali smo da nas očekuje ovakav ritam u ovom periodu. Himki je iskusna ekipa, sa velikim kvalitetom koji joj omogućava da napravi nešto značajnije u ovogodišnjoj Evroligi", rekao je Lazić, koji je takođe izdvojio Šveda, Markovića i Dženkinsa kao najopasnije u suprotnom taboru.

"Oni su atletski izuzetan tim, ali idemo da odigramo dobru utakmicu, jer svaki meč u ovakvom takmičenju mnogo znači za naš tim".

Već sada jedna stvar je jasna - ma kakav bio ishod naredne utakmice, ni Alimpijević ni igrači neće imati vremena ni za analizu, ni za odmor, ni za trening, jer ih već u četvrtak u Beogradu očekuje sudar sa Makabijem iz Tel Aviva.

Parovi 3. kola Evrolige:

utorak

Himki - Crvena zvezda 19.00
Makabi - Olimpijakos 20.05
Barselona - Žalgiris 21.00
Real Madrid - Milano 21.00

sreda

CSKA - Panatinaikos 19.00
Fenerbahče - Efes 19.45
Baskonija - Valensija 20.30
Unikaha - Bamberg 21.00

Tabela: Real 2-0, Makabi 2-0, Olimpijakos 2-0, Himki 2-0, Barselona 1-1, Crvena zvezda 1-1, Valensija 1-1, Fenerbahče 1-1, CSKA 1-1, Unikaha 1-1, Žalgiris 1-1, Panatinaikos 1-1, Milano 0-2, Baskonija 0-2, Efes 0-2, Bamberg 0-2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC