• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampioni zaustavili Jokića, Bjelica ne promašuje!

Autor mondo.rs

Denver nije imao šanse u sudaru sa Golden Stejtom - učinak startnih petorki 34:85! Bjelica se i dalje muči da zaradi pravo da šutne, a kad šutne to - ulazi!

Nije mali broj NBA analitičara koji u formiranju ovog sastava Denver Nagetsa traže sličnosti sa periodom kada su se rađali ovi Golden Stejt Voriorsi, ali ako sličnosti postojie - razlika je i dalje očigledna!

Nikola Jokić zadržan je na osam poena uz šut 2/6 iz igre, uz sedam skokova, tri asistencije, dve ukradene i jednu izgubljenu loptu za 20 minuta na parketu koliko je igrao u glatkom porazu svog tima u sudaru sa zvaničnom šampionom – 108:127.

Denver je s Jokićem na parketu bio 16 poena u minusu, ali je to solidan +/- odnos u poređenju učinkom Gerija Harisa (4 poena, -36) i Vilsona Čendlera (7 poena, -37). Generalno, petorka Voriorsa deklasirala je startere Nagetsa 34:85!

Dobro ste pročitali - petorka domaćih ubacila je 34 poena skupa, pa je osnovni razlog zbog kojeg tim Majkla Malouna nije doživeo još ubedljiviji poraz zapravo igra rezervista među kojima su i trojica najefikasnijih: Vil Barton sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija (+12), Erik Mudiaj sa 15 poena, pet skokova i sedam asistencija (+9) i Trej Lajlz sa 11 poena, tri skoka i dve blokade (+2).

Kevin Durent ubacio je 25 poena uz šut 9/13, imao je sedam skokova, sedam asistncija, dve blokade, ali i četiri izgubljene lopte, Stefen Kari ubacio je pet trojki iz deset pokušaja za 22 poena, 11 asistencija i dve ukradene lopte, dok je Klej Tompson do 15 poena stigao uz 50 odsto uspešnosti u šutu iz igre.

Drajmond Grin ponovo je imao "olaraund" učinak od 15 poena (6/8 iz igre), sedam skokova, osam asistencija, dve ukradene lopte i blokadom za +34 s njim na parketu, a igrao je 27 minuta.

"Dobro je što smo sada na turneji. Nekada je potrebno da odete od kuće kako biste osetili pretnju s druge strane. Ovaj tim je navikao na uspehe i učinilo mi se da smo poslednjih nekoliko utakmica kod kuće uzeli 'zdravo za gotovo' i da se nismo branili kako treba, da nismo uložili dovoljno energije", rekao je trener "ratnika", Stiv Ker.

Golden Stejt je serijom 4:24 počeo treću četvrtinu i stigao do rezultata 59:84, kada je svima u Koloradu postalo jasno da će Nagetsi doživeti težak poraz. Gosti se tu nisu zaustavili već su uz ubačena 43 poena u četvrtini došli do 76:103, a veći debakl domaćeg tima tada su sprečili rezervisti.

"Prepali su nas na startu i nismo odgovorili posle toga", rekao je prvi strelac Denvera, Barton.

Voriorsi su na Denverovom parketu šutirali sa 54,9 odsto uspešnosti iz igre.

POGLEDAJTE KAKO JE IGRAO BOGDAN BOGDANOVIĆ

Renovirani Minesota Timbervulvsi nastavili su sa dobrim igrama i rezultatima i bez mnogo problema u noći između nedelje i ponedeljka savladali Dalas Meverikse na svom parketu rezultatom 112:99.

Mnogo toga promenilo se u Mineapolisu prethodnog leta, ali ne i uloga našeg reprezentativca Nemanje Bjelice koji i kod Toma Tibodoa ima status "šestog čoveka", ali koji je i u šestoj pobedi "vukova" ove sezone retko dobijao priliku od saigrača da sam završava akcije.

Bjelica za tri poena ove sezone - 15/24, 62,5%

Bjelica je tako za 15 minuta u igri šutnuo dve trojke i obe pogodio i usput sakupio četiri skoka, dva puta asistirao, imao jednu blokadu i izgubljenu loptu - dovoljno da petorka s njim u igri napravi plus od dva poena.

Karl Entoni Tauns postigao je 31 poen za 32 minuta u igri uz šut 11/18, nakon što je doživeo debakl u sudaru sa Demarkusom Kazinsom i Entonijem Dejvisom. Centar Minesote sakupio je i 12 skokova, dabl-dabl učinak imali su i Džef Tig sa 11 poena i deset asistencija, ali i pet izgubljenih lopti i šut 1/5 za tri, odnosno Tadž Gibson sa 12 poena i deset skokova, uz četiri asistencije, dve ukradene lopte i dve blokade.

Poput Tiga, očajno šutersko veče imao je i Džimi Batler koji se nekako dogurao do četiri poena uz procenat 1/7 iz igre. Ipak, potencijalni predvodnik ovog tima nadoknadio je dosta toga sa pet skokova i sedam asistencija.

Tajus Džon takođe je, u Bjeličinom stilu, igrao malo i ubacio mnogo - bez promašaja! Rezervni plejmejker Minesote je za 13 minuta postigao devet poena šutirajući 3/3 za tri poena.

Rezultati:

L. A. Klipers - Memfis 104:113
/Grifin 30, 11 sk, 2 as - Rajt 13, 9 sk, 2 as/

LACMEM
Izvor: YouTube


Detroit - Sakramento 108:99
/Dramond 16, 19 sk, 4 as - Rendolf 19, 4 sk, 4 as/

DETSAC
Izvor: YouTube


Čikago - Nju Orleans 90:96
/Grent 13, 8 sk, 9 as - Dejvis 27, 16 sk, 3 bl/

CHINOP
Izvor: YouTube


Minesota - Dalas 112:99
/Tauns 31, 12 sk, 2 as - Barns 17, 4 sk, 2 as/

MINDAL
Izvor: YouTube


Denver - Golden Stejt 108:127
/Barton 21, 8 sk, 5 as - Durent 25, 7 sk, 7 as/

DENGSW
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC