• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lionel Mesi - kolekcionar "Zlatnih kopački"

Autor mondo.rs

Argentinac je najbolji golgeter Evrope... i rekorder

Lionel Mesi osvojio je Zlatnu kopačku, nagradu za najboljeg strelca u evropskim ligama u sezoni 2016/2017. On je postigao 37 golova u španskoj Primeri i četvrti put u karijeri dobio to prestižno priznanje.

"Zlatna kopačka" ustanovljena je pre tačno 50 godina i tvorac te ideje bio je francuski L'Ekip, a pre 20 godina postala je zajedničko priznanje evropskih medija.

Mesi je najviše puta zatresao mrežu prethodne sezone, a iza njega ostali su Holanđanin Bas Dost iz lisabonskog Sportinga, koji je postigao 34 pogotka, i Pjer-Emerik Obamejang, strelac 31 gola.

Mesi
Izvor: YouTube

Barselonin superstar Lionel Mesi prethodno je nagrađen i 2010, 2012. i 2013. godine. On je nagradu primio u Barseloni iz ruku svog saigrača Luisa Suareza, koji je bio najbolji strelac Evrope pretprošle sezone.

Argentinac se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom, koji je takođe tu nagradu osvajao četiri puta. Najbolji igrač Real Madrida ovoga puta nije bio u najužoj konkurenciji jer je prošle sezone postigao samo 25 golova.

Iza Mesija i Ronalda nalazi se devet igrača koji su po dva puta osvajali "Zlatnu kopačku" u karijeri - Gerd Miler, Euzebio, Ali Mekojst, Tijeri Anri, Mario Žardel, Fernando Gomes, Dudu Georgesku, Dijego Forlan i Luis Suarez.

Mesi je osim po broju osvojenih trofeja rekorder i po broju postignutih golova u jednoj sezoni. On je u sezoni 2011/2012 postigao 50 pogodaka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC