• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilija Stolica u Voši do juna 2019!

Autor mondo.rs

Ilija Stolica u ponedeljak je promovisan u novog trenera FK Vojvodina. Ugovor potpisan do juna 2019.

 Ilija Stolica u Voši do juna 2019! Izvor: MONDO/M. Vujičić

Ilija Stolica od danas je i zvanično novi trener FK Vojvodina!

Perspektivni stručnjak potpisao je ugovor sa novosadskim superligašem do juna 2019.  

Doskorašnji trener Voždovca imaće zadatak da "probudi" lošu Vojvodinu koja je prvi deo sezone završila tek kao osmoplasirana, što je najlošiji plasman Novosađana "pred zimsku pauzu" u poslednjoj deceniji. 

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam na čelu FK Vojvodina. Da vam pričam o tradiciji, šmeku, istoriji i posebnosti, čak i školi ovog kluba, i svemu onome što je vezano za njih, nema potrebe - znate svi", rekao je Stolica na predstavljanju novinarima.

MONDO: Ilija Stolica novi trener Voše!


Mladi trener je svestan kakve ga obaveze i ciljevi čekaju u novom klubu.

SARADNICI

Saradnici u stručnom štabu Iliji Stolici biće: Goran Sretenović, Aleksandar Linta, Miljan Vesić (trener golmana) i kondicioni Duško Korać. "Ideja nam je da ljude koji su već u klubu priključimo radu, odnosno da imamo vertikalu između seniorskog tima i omladinske škole."

"Bio sam svestan prethodnih dešavanja u klubu koja nisu bila u njegovom renomeu, pre svega što se tiče čestih smena trenera. Omladinska škola mora da bude zaštitni znak FK Vojvodina. Možda će se neko zapitati posle mog odlaska iz Voždovca, ali najveći uticaj na moj dolazak imala je moja porodica i sportski direktor Saša Drakulić, kao i Darko Jevtić, oni su pokazali ideju i ambiciju kluba", naglasio je Stolica.

On je govorio i o tome zbog čega je, ipak, ostao u srpskom fudbalu iako je odlazeći iz Voždovca delovalo kao da više neće raditi u srpskom fudbalu.

"Suštinski razlozi su moja potpuna samostalnost i autonomija u radu, to je najvažnije u sportskom sektoru, druga su čvrste garancije da će doći do finansijske stabilizacije. Treća stvar je da posle svega što sam doživljavao sa Voždovcem, kada sam bio na korak da se ne vratim u Srbiju, doživeo sam sinergiju svih ljudi u Vojvodini i moji igrači i ja nećemo dolaziti u situaciju kao u Voždovcu kada su igrači bili uplakani u svlačionici. Izborićemo se sa anomalijama koje su u srpksom fudbalu. Imam obavezu da se ne povlačim nego da zauzmem svoje mesto kraj terena. Vojvodina mi je to omogućila da to uradim u nastavku sezone", objasnio je nekadašnji golgeter.

Izvor: MONDO/M. Vujičić


Stolica je rekao da su ga u Vojvodinu privukle i ambicije kluba, ali da je neophodno da pored postojećeg igračkog kadra, za koji smatra da poseduje potencijal i kvalitet, budu angažovana i adekvatna pojačanja.

"Trenutno smo osmoplasirani i to klub ne zaslužuje ni po jednom parametru, želimo da se podižemo na tabeli, moramo da izborimo Evropu jer to Vojvodina zaslužuje. Tu su i čvrste garancije kluba da postoji ambicija jer mora da se pojavi klub koji će u narednoj godini uspeti da izađe na megdan Crvenoj zvezdi i Partizanu i da se bori za titulu prvaka. Moramo od danas da pripremamo prelazni rok, ne pripremamo ekipu za sutra - nego za ono što je pred nama u narednim godinama", optimistički je zvučao novi trener.

DRAKULIĆ O STOLICI

Novinarima se na konferenciji za medije obratio i sportski direktor Saša Drakulić. "To je trener kog mi je čast da predstavim. Mlad, ambiciozan trener koji ima cilj u životu, ne boji se rada i tu nam se ciljevi i poklapaju. Srećan sam što je došao. Radićemo već posle ovog sastanka i biće pojačanja. Napravićemo analizu postojećeg igračkog kadra i odlučiti šta nam treba."

Stolica ne vidi razlog zbog kojeg Vojvodina ne bi stala rame uz rame sa Partizanom i Crvenom zvezdom.

"Vojvodinu doživljavam kao organizam koji ima prelepu infrastrukturu, ozbiljnu školu i mnogo kvalitetnih stvari, navijače... Znam da je Novi Sad umeo da prepozna dobar i kvalitetan fudbal. Tom organizmu je falila nova sveža krv i to želimo da donesemo. Zajedno pristupamo izazovu teškom koji je pred nama", dodao je Ilija Stolica

Novi šef stručnog štaba nije konkretno govorio o pojačanjima i pozicijama na kojima su ona potrebna.

"Mislim da postoji veliki potencijal, ali postoje i neke stvari koje su uticale na te momke da ne pružaju maksimum. To ćemo ispraviti. Energija kluba ide u tom pravcu, ima pozicija gde su nam potrebna pojačanja, razgovarao sam sa Drakulićem i krenuli smo da to rešavamo. Obavestićemo vas i konkretnije...".

Stolica je prethodnih dana, prema sopstvenom priznanju, uživao u Voždovcu, ali je i istakao da je veličina klubova jasna.

"Uživao sam u Voždovcu godinu dana, ali uz svo dužno poštovanje - veličina klubova je jasna. Ono što je Vojvodina i težina koju nosi, mora da se prepozna, mora da ima glas koji je jasan i mora da stane iza svojih ambicija. Mnogo sam puta morao da izlazim na konferencije na štampu i da naglašavam šta nije dobro u fudbalu. Ja sam ipak samo trener koji mora da bude posvećen samo fudbalu. Tu je potreban klub da zaštiti svoje interese i da ne doživljava ono što sam ja doživljavao prethodnih godinu dana", podvukao je Ilija Stolica.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC