• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šešum pred EP u Hrvatskoj: Svaki gol biće bitan

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Reprezentativac Srbije Žarko Šešum ističe da se "orlovi" neće predati uprkos činjenici da imaju najtežu grupu na EP, već da će se boriti za svaku loptu, svaki gol…

 Žarko Šešum pred Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj - Svaki gol je bitan Izvor: MN PRESS

Evropsko prvenstvo za rukometaše otvoriće duel Srbije i Hrvatske u Spaladijum Areni u Splitu, au istoj grupi su još i Island i Švedska.

Uprkos činjenici da je Hrvatska favorit u taboru srpske reprzenetacije ističu da ne idu u Split sa bijelom zastavom.

"Imamo najtežu grupu i najteži mogući start protiv domaćina kojim ima visoke ambicije.  Oni su sigurno veliki favoriti u toj utakmici. Mislim da će biti dobra utakmica u pravoj sportskoj atmosferi. Oni su favoriti, ali imamo i mi svoje šanse i ne predajemo se. Domaći teren je velika podrška, ali može da napravi veliki pritisak Hrvatima“, rekao je Šešum u izjavi za MONDO.

Mnogo se priča o atmosferi u Spaladijum Areni koja sigurno neće biti prijateljska prema reprezentativcima Srbije. Srednji bek Srbije uvjeren je da će sve proteći u najboljem redu.

"Ne razmišljamo o publici. Ubjeđeni smo da će sve biti fer i sportski. To što publika viče i govori to je stvar koja je eto i normalna u takvim utakmicama, samo nadam se da neće biti drugih incidenata. Ubjeđen sam da neće biti nikakvih incidenata. Siguran sam da će biti bučno, da će Hrvatska imati veliku podršku i mislim da treba normalno igrati u takvoj atmosferi“.

Poslije duela sa Hrvatskom, reprezentaciju Srbije očekuje isto tako težak raspored, dueli sa Švedskom i Islandom.

"Najteža grupa, nadamo se da možemo da ju prođemo, ali biće izuzetno teško. I Island i Švedska su reprezentacije koje godinama igraju dobro. Mi na poslejdnja dva prvenstva nismo prošli ni grupu, sad nam je to neki prvi cilj i pokušaćemo sve da uspijemo da ga ostvarimo.  Svaka utakmica, svaki bod i svaki gol može da bude važan, to smo iskusili i na prošlom Evropskom prvenstvu. Biće teško, ali borićemo se do samog kraja“.

Pehovi i povrede muče Gepingen

Gepingen, za koji igra Šešum, prošle sezone završio je na desetom mjestu u njemačkoj Bundesligi, a ekipa koju sa klupe predvodi legendarni igrač banjalučkog Borca Aleksandar knežević trenutno zauzima 11. pooziciju na tabeli.

"Imali smo malo lošiji strat. Prošle godine smo osvojili EHF kup pa je to popravilo utisak. Ove godine imali smo lošiji start, što zbog povreda što zbog nekih pehova, nadam se da će poslije pauze da krene uzlaznom putanjom. Imamo dobru ekipu , ali nas muče povrede. Bundesliga je dugačka i nadam se da ćemo završiti u top 10", rekao je Šešum.

Gledajući pripremne utakmice u kojem je Srbija doživjela svih pet poraza, po dva puta os Švajcarske i Slovenije, te od Makedonije, stiče se utisak da nema mnogo razloga za optimizam. Međutim, Šešum, koji je propustio posljednji duel protiv Slobvenije uvjerava da „orlovi“ mogu bolje.

"Na utakmicama u Švajcarskoj i onoj  protiv Makedonije nismo ni bili kompletni, mada moram priznati nikada te ne raduju porazi, uvijek je ljepše pobjeđivati.  Ipak, u prvoj utakmici protiv Slovenije uprkos porazu bilo je dosta dobrih stvari. Ipak smo igrali protiv reprezentacije koja je osvojila prije godinu dana bronzanu medalju i to na njihovom terenu. Poraz kao poraza naravno nikom ne odgovara, ali bilo je dobrih stvari u igri, bilo je i onih koje moramo da ispravimo“, rekao je Šešum.

Standardni reprezentativac Srbije saglasan je sa spiskom favorita na ovom EP.

"Tu su osim Francuske i aktuelnog prvaka njemačke i Hrvatska kao domaćin i vrhunska reprezentacija, tu je i Danska, osvajač olimpijskog zlata , pa i Norvežani su u vrhu zadnjih godina, a dodao bih i Špance“.

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj učestvovaće reprezentacije svih republika bivše Jugoslavije, osim Bosne i Hercegovine.

"I mi smo prolazili neki čudan put, jedno vrijeme imali smo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Ima tu mnogo faktora  koji moraju da se poslože. Ni u rukometu nije postalo lako kvalifikovati se na valiko takmičenje. Nadam se da će Bosna da napravi kontinuitet i samo im želim da se kvalifikuju pa da se onda to nastavi kao neka stihija“, poručio je Šešum.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC