Šesti Amer u Igokei: Kanzas, Laktaši, pa draft!

Autor:

"Igokea će se naći na NBA Draftu 2018!", poručio je generalni menadžer tima iz Laktaša Igor Dodik.

0
A- A A+

Samo par dana nakon dolaska Kejtina Rajnharta Igokea je dovela još jednog Amerikanca.

Bili Preston rođen 1997 godine, bivši igrač Oak Hil srednje škole i Univerziteta Kanzas potpisao je ugovor sa Igokeom do kraja sezone, objavljeno je na sajtu kluba.

Ovaj košarkaš zbog suspenzije nije upisao nijedan nastup za Kansas u ovoj sezoni, a razlog leži u činjenici da se protiv njega vodi postupak zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao.

“Uzbuđeni smo zbog dolaska Bilija Prestona u naš klub. Pratili smo ga kada je igrao za Oak Hill srednju školu i na 'McDonalds All Star' utakmici. Počastvovani smo što će jedan tako ogroman talenat biti dio naše organizacije. Blisko smo pratili njegovu situaciju i njegovoj porodici pokazali interesovanje i na kraju uspjeli da postignemo dogovor sa njegovim zastupnicima u Kaliforniji i potpišemo ugovor do kraja sezone. Bili Preston je veliki NBA potencijal, učinićemo sve da on nastavi svoj razvoj i pomognemo da se dokaže u našem klubu i ispuni svoj cilj da postane NBA zvijezda u bliskoj budućnosti", rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik i dodao:

"Igokea će se naći na NBA Draftu 2018 ! Hvala vam svima, nastavićemo da rastemo !”.

On je čak šesti Amerikanac u Igokei ove sezone poslije Dorela Rajta, Dezmonda Vašingtona, Malkoma Lija, Dominika Artisa i Kejtina Rajnharta, s tim da su prva trojica već napustila redove tima iz Laktaša.

Izvor: YouTube/ Frankie Vision

Kanzas Džejhoksi, koje sa klupe predvodi Džon Kalipari, su jedan od najglamuroznijih koledž programa u Americi, a uz Djuk su "garancija" za ulazak u NBA najboljim prospektima. Posljednjih nekoliko godina iz Kanzasa u NBA su otišli Entoni Dejvis, Džon Vol, Demarkus Kazins...

/Ameri u Igokei - od krmokolja do "flerta" sa šefom/

Ostale vijesti