• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor "zmajeva": U baražu BiH čeka jak rival

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman ne želi ni razmišljati o odluci Evropske rukometne federacije (EHF) u slučaju Tomislava Nuića.

Bosna i Hercegovina i dalje čeka odluku Evropske rukometne federacije povodom slučaja "Tomislav Nuić", koji je u kvalifikacijama za SP protiv Švajcarske igrao, a nije ga bilo u zapisniku.

Ipak, selektor rukometnih "zmajeva" Bilal Šuman trenutno ne želi ni razmišljati o tome.

Iako bh. tim još uvijek nije zvanično učesnik baraža, Šuman vjeruje u pozitivan rasplet, jer se radi o grešci delegata utakmice.

"Realno gledano, koga god da izvučemo to će biti izuzetno jak rival, jer su u Hrvatskoj svi pokazali da mogu igrati na visokom nivou. Međutim, kada smo već došli do ovdje zašto ne bi pokušali da odemo i na Svjetsko prvenstvo?", optimista je Šuman.

Smatra da je čvrsta odbrana glavni preduslov za uspjeh.

"Ovo što radimo mi, a to je baza naše igre u čvrstoj odbrani, pokazalo se i na Evropskom prvenstvu kao glavni adut većine reprezentacija. Mislim da smo u tom segmentu jako puno napredovali, a onda će doći i laki golovi iz kontre i polukontre. Kada pogledamo sve faze naše igre dosta smo napredovali, ostalo nam je još da riješimo nedostatke u pozicionom napadu, jer tu ima prostora za poboljšanje", zaključio je Šuman.

Selektor bh. rukometaša planira otputovati u Zagreb kako bi pratio borbu za medalje na Evropskom prvenstvu, ali i da bi u subotu prisustvovao žrijebu parova baraža za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC