• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandinavski triler: Švedska pobedila, dva puta!

Autor mondo.rs

Po ulasku u poslednji minut meča Švedska imala dva gola "viška" i već je bila viđena u finalu, ali je Danska za tridesetak sekundi uspela da izjednači i odvela meč u produžetke. Tamo Šveđani nisu ponovili istu grešku...

Kakav meč u borbi za finale!

Rukometaši Švedske će se u nedelju sa Španijom  boriti za titulu prvaka Evrope (20.30, Zagreb) pošto su posle 70 minuta borbe i produžetaka za koje su sami krivi uspeli da slome otpor Danaca i da ih na kraju savladaju 35:34 (16:14, 28:28).

Delovalo je da će sve biti rešeno posle sat vremena igre, Švedska je imala dva gola "viška" na ulasku u poslednji minut, ali prerano je počela da se raduje...

Njihovi "južni susedi" uspeli su preko Svana da za 37 sekundi dođu do dva brza gola sa desnog krila i da uz "zvuk sirene" meč odvedu u produžetke. Delovalo je da će to biti veliki šok za Šveđane, ali su oni do kraja meča, uz sitne greške, ostali "mentalno jaki" i došli opet do pobede.

Na minut i po do kraja meča Matijas Zakrison postigao je težak gol, odmah je uzvratio Lauge, a onda je Arneson snažnim udarcem na 25 sekundi do kraja doveo svoj tim do "plus dva", a Zakarijasen je samo uspeo da ublaži poraz pošto se Švedskoj nije desila ponovo ista gruba i glupa greška iz regularnog dela meča.

Švedskoj je to prvo finale EP još od 2002. godine, kada su osvojili i poslednju, treću titulu u nizu na kontinentalnom turniru, a rival će im biti Španija, prošlogodišnji finalista, koja je ranije danas pobedila Francusku s kojom će se Danci boriti za bronzanu medalju.

ŠVEDSKA: Zakrison 8, Gotfridson 7, Ekberg 7, Arneson 6, Vane 3, Heningson 2, Ostlund 1, Nilsen 1, golman Palicka je imao 20 odbrana.

DANSKA: Hansen 12, Lauge 11, Svan 5, Olsen 3, Zakarijasen 2, Mensa 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC