• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dosta Miljacke će proteći dok Musa postane igrač"

Autori mondo.ba Autori Agencije

Selektor BiH u izjavio poslije pobjede BiH nad Belgijom u kvalifikacijama za Mundobasket 2019 govorio o utakmici, Musi i njegovom razvoju, ali i grijanju u hotelu.

Reprezentacija BiH upisala je drugu pobjedu u Grupi E savladavši Belgiju 72:70  poslije preokreta i dramatične završnice.

Nemanja Gordić bio je jedan od najzapaženijih u trenucima kada su "zmajevi" konačno uspjeli da "minus sedam" pretvore u "plus dva", a njegovim poenima sa linije penala BiH je stigla do pobjede 72:70.

Osim plejmejkera Budućnosti odlični su bili i Musa, Stipanović, te Halilović koji je igrao odlično u drugom poluvremenu.

Poslije pobjede u Skenderiji selektor BiH Duško Vujošević u svom stilu je prokomentarisao ovaj meč.

"Kada bih morao nekog pojedinačno da istaknem, to je Halilović. Musa ima preduslove da postane veliki igrač, ali jako puno vode treba da protekne Miljackom da se to desi. I ne samo vremena da prođe, nego vremena ispunjenog teškim radom i posvećenošću košarci itd. Nadam se da će to biti tako“, rekao je Vujošević.

Selektor BiH priznao je da je u jednom trenutku mislio da je sve izgubljeno.

"Tim je pokazao da ima karakter. I meni se činilo da je utakmica izgubljena, ali momci su vjerovali u pobjedu. Vrabac je presjekao onu loptu, ulazio s klupe, njegova epizoda je bila značajna, imala je angažovanje i doprinos. Ima pojedina. Ima pojedinaca koji misle da treba više da igraju, pa ne pokazuju maksimalno angažovanje u toj manjoj minutaži, pa će izgubiti i tu minutažu.  Vrlo je važno što se Buza, koji je jedan od najtalentovanijih bh. igrača koji se povrijedio upravo igrajući za reprezentaciju, vratio i priključio timu, te dobio želju i motivaciju da bude prisutan“, rekao je Vujošević, a potom analizirao meč:

“Značaj utakmice je bio veliki za obje ekipe. Uspjeli smo tokom priprema da povrijedimo Kikanovića, a uzrok toga je ovaj prozor koji je napravila FIBA. Kikanović je imao četiri utakmice za jednu nedelju prije nego što je došao ovdje. U ovom ritmu je veće iznenađenje da ostane neko zdrav, nego da se povrijedi. U svakom slučaju povreda Miloševića i Kikanovića je za nas bio dodatni problem, a moram da kažem da jako cijenim Belgiju. To je ekipa koja je imala odlične utakmice pred Evropsko prvenstvo i na samom Evropskom prvenstvu. Početak utakmice je bio dobar, kontrolisali smo meč, ali drugo poluvrijeme smo pravili serije grešaka i povezivali te greške. Došli smo do toga da je meč bio izgubljen i mnogo je razloga za analizu, te prostora za napredak“, istakao je Vujošević.

Na kraju se požalio na uslove koje je reprezentacija BiH imala u Sarajevu.

"Mnogo je zadovoljstva zbog ove pobjede, a veliku zahvalnost dugujemo publici koja je došla u velikom broju. Ipak, moram da kažem da mi ne smijemo biti smješteni u hotelu gdje nemamo grijanja, ipak je ovo nacionalna selekcija. To povećava rizik od povrede i bolesti, a ja dva dana imam temperaturu 38“, istakao je Vujošević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC