• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mlada zvijezda Junajteda podijelila Ostrvljane

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Vezni fudbaler Skot MekTomini (21) rođen je u Engleskoj, ali je škotskog porijekla. Za koju reprezentaciju će nastupati u budućnosti?

Skot MekTomini (21), mladi vezni fudbaler Mančester junajteda, ove sezone je od anonimnog igrača došao do toga da se za njega bore dvije ostrvske reprezentacije, Škotska i Engleska.

MekTomini je rođen u Engleskoj, tačnije u Lankasteru, ali je škotskog porijekla. Ranije je 21-godišnji vezista izjavljivao da vjeruje kako je njegova budućnost vezana uz reprezentaciju Škotske, čak je i bio nekoliko puta na pripremama mlađih selekcija ove zemlje, ali nikada nije odigrao niti jednu utakmicu.

Nedavno se MekTomini sastao sa Aleksom Meklišom, novim selektorom seniorske reprezentacije Škotske. Sada je izgleda postao interesantan i Englezima.

Ove sezone MekTomini je dobio povjerenje menadžera Žozea Murinja i sve više igra za "đavole". Ove sezone je odigrao 15 takmičarskih utakmica, tokom cijele prošle svega dvije, što najbolje ilustruje njegov napredak. Čak je i sam Murinjo pozvao Mekliša da požuri i obezbijedi da MekTomini igra za Škotsku.

Izgleda je vrtoglavi napredak mladog fudbalera natjerao u engleskog selektora Gereta Sautgejta da povuče potez. Tako će se Sautgejt, prema navodima engleskih medija, sastati sa MekTominijem kako bi ga nagovorio da promijeni prethodnu odluku i zaigra za Englesku.

Mladi fudbaler prošao je sve omladinske kategorije kluba sa "Old Traforda" i kod Murinja se približio statusu standardnog prvotimca. Do sada nije igrao niti za jednu reprezentaciju u bilo kojoj starosnoj kategoriji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC