FSS oduzeo bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu!

Autor:

Izgleda da se u Fudbalskom savezu Srbije nisu šalili - "večiti" su kažnjeni oduzimanjem bodova zbog neprimerenih optužbi i klevetanja u svojim redovnim saopštenjima.

FSS oduzeo bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu! Foto: MONDO / Mario Milojević

Izgleda da se Fudbalski savez Srbije nije šalio!

"Crvena zvezda i Partizan od četvrtka imaju dva boda manje! To je epilog sednice Disciplinske komisije FSS, održane u četvrtak, završene nešto posle 18 časova", objavio je ekskluzivno "Sportski žurnal" u četvrtak uveče.

Ipak, važno je napomenuti da je ovo prvostepena odluka i da će crveno i crno-beli imati pravo žalbe.

Do kraja sasvim izvesnog žalbenog postupka, Zvezda će imati 67, Partizan 63, Radnički 49, Čukarički 46...

/TOZA I VUČELA SUSPENDOVANI.../

Vučelić, Stolica, Lalatović, Vazura, Mijailović...

"Na tapetu su se našli Crvena zvezda, Partizan i Radnički iz Niša (zbog neprimerenih saopštenja), te funkcioneri Milorad Vučelić, Miloš Vazura, Svetozar Mijailović, odnosno treneri Ilija Stolica, Boban Dmitrović i Nenad Lalatović", navodi "Žurnal".

"Prošle godine, 12. decembra, disciplinci FSS-a kaznili su novčano generalnog direktora Partizana Miloša Vazuru i sportskog direktora Crvene zvezde Mitra Mrkelu, obojica su morali tada da plate po 150.000 dinara. Ujedno, večitim rivalima je zaprećeno i oduzimanjem bodova, ukoliko nastave sa pisanjem saopštenja, kojima ugrožavaju autoritet Superlige", navodi se dalje u tekstu objavljenom na portalu "Žurnala".

"Crvena zvezda i Partizan su se oglušili o ovakve najave, te Disciplinska komisija FSS nije imala kud, pokrenut je isciplinski postupak, povreda člana 85. Disciplinska komisija FSS na sednici od 1. marta ove godine otvorila je čak devet postupaka protiv klubova i pojedinaca", navodi autor teksta.

Svim učesnicima fudbalskih takmičenja u Srbiji poslata je poruka da će pominjanje rada FSS-a u negativnom kontekstu i ubuduće podrazumevati ozbiljne kazne.

"Večitim rivalima su oduzeta po dva boda zbog rata saopštenjima i istupima u javnosti. To su odluke prvostepenog organa i podložne su žalbama, koje klubovi mogu da ulože narednih dana. Dakle, odluka o kazni nije konačna, a mi ćemo u pisanoj formi navesti razloge zbog kojih smo se odlučili da Zvezdi i Partizanu oduzmemo po dva boda. Sednica je bila veoma duga, počela je ovog četvrtka u 15.30, a završila se tek nešto pre 19 sati", rekao je za "Blic" predsednik Disciplinske komisije FSS, Žarko Stevanović.

Nisu svi uzeli upozorenje Fudbalskog saveza Srbije za ozbiljno, kada je najavljeno da će klevetanje i vređanje u saopštenjima biti strogo kažnjavano, ali od danas više nema dileme oko toga da li je Savez rešen da tome stane na put ili ne.

Pitali smo vas tada, a pitamo vas i sada - da li podržavate ovaj vid borbe protiv prakse da se na neprimeren i ružan način vrši pritisak na sudije, zvaničnike, rukovodioce takmičenja, uz neizostavno diskreditovanje protivnika, naročito njegovog rukovodstva?