• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Bog nam daje izazov kad najmanje očekujemo

Autor mondo.rs

"Uvek postoji nešto dobro u svemu, za sve postoji razlog", rekao je Đoković posle poraza koji otvara pitanje o novoj pauzi.

"Voleo bih da čestitam protivniku na borbi i sjajnom, sjajnom duhu na terenu", počeo je izlaganje Novak Đoković nakon što je njegov drugi povratak na ATP tur, ovog puta posle operacije lakta, završen porazom već u prvom meču.

Njega je u 2. kolu Mastersa u Indijan Velsu savladao 109. teniser sveta, Taro Daniel.

"Činilo mi se kao da igram prvi meč u karijeri. Veoma čudno, nisam se uopšte dobro osećao", kratko je, i slikovito, Novak opisao nastup u nedelju uveče po našem vremenu.

/NIJE (JOŠ) SPREMAN!/

Između redova, Novak je priznao da je požurio sa povratkom na teren i da 48 dana pauze od poraza u Melburnu od Hjeona Čunga i izlaska na duel sa kvalifikantom, Danielom, u Indijan Velsu - nije bilo dovoljno.

"Napravio sam toliko neiznuđenih grešaka da je ovo bio jedan od onih dana kada niste u mogućnosti da pronađete ritam sa osnovne linije, posebno na bekhendu. Neobjašnjive, nekarakteristične greške... Ali, pretpostavljam da je sve to deo specifičnih okolnosti u kojima sam u ovom trenutku".

"Tako je, kako je... Vidite, očigledno je da mi nedostaje tenis. S jedne strane, imam potrebu da se takmičim. Nedostaje mi da budem tamo (na terenu, prim. aut). To je sve važna stvar u mom životu... Zahvalan sam što sam bio na terenu tako brzo posle povrede, ali istovremeno se uopšte ne osećam dobro", govorio je i dodao:

"Nije ni trebalo da budem ovde, operisao sam se pre pet-šest nedelja, tako da nije bilo očekivanja ovde. Nedostaje mi takmičenje, ali moram da razgovaram sa timom i da smislimo strategiju kako ćemo dalje".

U svemu, pronašao je i motiv za dalje.

"Bog nam uvek zada neki izazov kada ga najmanje očekujemo. Uvek postoji nešto dobro u svemu, za sve postoji razlog", rekao je Đoković, u čijem stručnom štabu tokom kratkog boravka u Kalifornijskoj pustinji nije bilo Andrea Agasija.

Novak, koji je tokom prvog susreta sa 25-godišnjim japanskim teniserom napravio 61 neiznuđenu grešku, nije želeo da odgovara na pitanja u vezi sa operacijom u Švajcarskoj.

"Pročitajte moje saopštenje, tamo sve piše", dodao je.

Biće zanimljivo videti da li će se Novak povući sa predstojećeg Mastersa u Majamiju, koji tradicionalno "naleže" na Indijan Vels ili će možda uslediti nova pauza do početka sezone na šljaci, koju otvara Masters u Monte Karlu (14. april).

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

vladimir

nole je legenda nasa osvojit ce on jos neki grend slem sam kad krene mu napred nole je jedan jedini

teacher

Pao duhom...to je najteže...najteže povratiti taj duh, ili stvoriti novi, pobjednicki...žao mi je što je tako...nisu jos godine za prestanak igre... Želim mu sve najbolje...

MILOŠ

MA TREBA PRESTATI IGRATI TENIS NJEGOVO JE PROŠLO

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC