• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Braća Lončar o štrajku: Rizik zbog višeg cilja!

Autor mondo.ba

"Ako se može reći da za klub ne gine igrač koji stažira, a dolazi na svaki trening. Momku koji putuje u drugi grad na fakultet i uči u vozu. Moj brat je rizikovao da ostane invalid da bi igrao za Borac", rekao je kroz suze Srđan Lončar.

 Igrači KK Borac govorili o štrajku na ATV Izvor: Mondo.ba/čitalac MONDA

Košarkaši Borca, koji su u štrajku, su gostujući u sportskom dijelu emisije "5 do 7" na ATV-u  objasnili razloge zbog kojih su odlučili da ne nastupe u utakmici protiv Varde, koju je Borac riješio u svoju korist.

Igrači Borca su se danas obratili javnosti i saopštenjem, kao i dio Upravnog odbora.

Kao glavni razlog zbog kojeg su odlučili da ne igraju je izjava Bojana Božića da su "izdajnici".

"Ako se može reći da za klub ne gine igrač koji stažira, dolazi na svaki trening i trudi se maksimalno. Neko ko je povrijeđen tri godine, a vraća se jači svaki put. Neko kome je otac teško bolestan, ali uprkos tome dolazi na svaki trening. Momku koji putuje u drugi grad na fakultet i uči u vozu. Moj brat je rizikovao da ostane invalid da bi igrao za Borac, ali je ipak ostao da igra bez naknade", rekao je kroz suze Srđan Lončar i dodao:

"Prije početka ovih trzavica sve je bilo savršeno, ali mi nismo vidjeli drugu opciju osim one da se dvije strane dogovore. Cijeli grad želi da Borac napreduje i uđe u takmičenja ABA lige. Prvi ćemo ustupiti mjesta boljima od nas i sa ponosom doći u Borik da ih bodrimo znajući da smo mi uveli klub u viši rang takmičenja".

Srđan Lončar je iskazao razumijevanje za juniore i članove prvog tima koji su sinoć odlučili da igraju protiv Varde.

"Razumijemo zašto su to uradili, jer će sadašnji Borac moći da dovede mlade juniore i igrače željne dokazivanja sa prodanom pričom o veličini kluba, ljubavi prema klubu i grbu. To je većina nas već ranije prošla pa znam o čemu govorim. Ja se mogu samo svojim drugarima izviniti, koji su mi govorili da sam budala što igram za ovoga ili onoga, a ja im odgovarao da igram za Borac. Sada mi moj klub govori da sam izdajnik", dodao je Srđan Lončar.

Peđa Lončar je istakao da su igrači odlučili da izađu u medije zbog izjave Bojana Božića da su izdajnici.

"U januaru smo bez ustupka stali iza njega i nismo htjeli da čujemo za bilo šta drugo osim da on ostane trener. Upravni odbor nas je poslušao, povukao svoju odluku i čak dao treneru još bolje uslove za rad u klubu, ukoliko se ostvari cij za koji svi igramo. On se nije odazvao, niti prihvatio te uslove. Nismo imali izbora već da stanemo na stranu uprave poslije čega smo etiketirani kao izdjanici i ti koji su protiv Borca. U klubu smo od desete godine, branili smo grb prije Bojana Božića. Čovjek je u klubu od 1999. godine, igrao Premijer ligu. Mi izdajnici!", rekao je Lončar koji je dalje istakao da su igračima Borca na uslovima ove godine zavidile ekipe iz Premijer lige

"Bojana Božića znam od 2002. godine, nisam zlopamtilo, ali preko izjave da sam izdajnik neću nikada preći. Niko mi ne može reći da mi ne želimo da igramo kao i naša dva druga sinoć. Ovaj put smo rizikovali i stavili svoje želje sa strane za nešto više. Ovaj klub je realno u rasulu od 2011. godine i prvi put kada postoje naznake da će krenuti na bolje, kada se Banjalučka pivara vratila kao generalni sponzor, koja je dala izjavu da jedino ostati u klubu sa trenutnim Upravnim odborom, oni svjesno tjeraju taj odbor i sponzore. Gdje onda ide Borac? Da nismo došli na skupštinu oni bi izglasali smjenu odbora i šta bismo mi nakon toga bez sponzora".

Lončar smatra da Borac ove sezone ima kvalitet da izbori plasman u Premijer ligu.

"Ove godine sigurno imamo kvalitet da osvojimo Prvu ligu Republike Srpske i plasiramo se u Premijer ligu, što bi značilo da 80 odsto nas ne bi bilo tu sljedeće sezone. Ipak, to je profesionalizam i idemo dalje. To ne mogu reći za našeg trenera, za kojeg nisam siguran da je spreman rizikovati svoje mjesto za nekog boljeg trenera, kojih sigurno ima, kao što ima i igrača", zaključio je Peđa Lončar.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC