Molba iz Rome: Robi, poštedi Džeku (FOTO)

Autor:

U sjajnom Trening centru Fudbalskog kluba Ludogorec, po hladnom i maglovitom vremenu, trenirali su svi pozvani igrači, i Ognjen Vranješ koji je uoči dolaska u Bugarsku imao problema s bolovima u loži.

0
A- A A+

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su večeras prvi trening uoči prijateljske utakmice s Bugarskom koju će odigrati u Razgradu, u petak, 23. marta.

U sjajnom Trening centru Fudbalskog kluba Ludogorec trenirali su svi pozvani igrači, i Ognjen Vranješ koji je uoči dolaska u Bugarsku imao problema s bolovima u loži.

Trening je obavljen po veoma hladnom i maglovitom vremenu, a selektor Robert Prosinečki zatvorio ga je za javnost i medije već nakon pet minuta.

Inače, čelnici Rome uputili su molbu Prosinečkom da koliko je moguće poštedi Edina Džeku u predstojećim prijateljskim duelima s Bugarskom i Senegalom (27. marta u Le Avru). U molbi su istakli kako Romu očekuju izuzetno važne utakmica u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Barselone, ali i Seriji A, te istakli nadanje da će Džeko imati ograničenu minutažu.

Prema saznanjima agencije Anadolija, Prosinečki će udovoljiti zahtjevu Rimljana.

Drugi i posljednji trening pred utakmicu s Bugarima reprezentativci BiH imat će sutra od 17 sati na stadionu "Ludogorec Arena", gdje će se u petak od 19 sati odigrati meč.

Ostale vijesti