• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miler spasio Nijemce, Argentina silna i bez Mesija

Autor mondo.ba

Španija rano povela protiv Njemačke, ali je Miler fantastičnim pogotkom donio remi “pancerima”. Argentina bez Mesija i Aguera “samljela” Italijane.

Nekoliko zanimljivih duela odigrano je u petak uveče, a jedan od njih bio je duel Njemaćke i Španije u Diseldorfu koji je završen bez pobjednika – 1:1.

Španski selektor Hulen Lopetegi ostavio je na klupi Dijega Kostu, a u špicu “crvene furije” našao se Rodrigo, napadač Valensije koji je u dobroj formi poslije oporavka od povrede.

Na posljednje tri utakmice Valensije postigao je četiri gola, a taj golgeterski niz nastavio je u Diseldorfu pogotkom za vođstvo već u šestom minutu utakmice.

Veći dio posla obavio je Inijesta koji je probio “pancere” sjajnim okomitim pasom, pa Rodrigu nije bilo teško da postigne svoj drugi gol u dresu reprezentacije.

Njemačka je imala nekoliko dobrih prilika, ali najkonkretniji je bio Tomas Miler. Fudbaler Bajerna nije mnogo razmišljao u 35. minutu, primio je loptu na nekih 22 metra od gola i odmah poslao “bombu” u De Heinu mrežu.

Publika na Espri arena nije mnogo vidjela u nastavku utakmice, osim povrede svog kapitena. Sami Kedira početkom drugog poluvremena napustio je teren, a umjesto njega ušao je Gundogan.

Selektor Njemačke Joakim Lev prethodno je morao već da poštedi i Emrea Džana, fudbalera Liverpula koji je izostavljen iz sastava za meč sa Španijom zbog povrede.

Loše su to vijesti i za Jirgena Klopa, koji je ostao i bez Džoa Gomeza.

Mladi štoper odigrao je samo deset minuta za reprezentaciju Engleske koja je rezultatom 1:0 savladala Holandiju u Amsterdamu.

Ove dvije selekcije nastavili su tradiciju odigravanja prijateljskih mečeva, a iako se “lale” nisu uspjele plasirati na Svjetsko prvensto ovaj duel bio je dobra provjera za selekciju Gereta Sautgejta koja će u grupnoj fazi Mundijala igrati sa Belgijom, te Panamom i Tunisom.

Sedam prijateljskih duela odigrale su ove dvije selekcvije od njihovog posljednjeg takmičarskog duela na EURO 1996, koji je završen pobjedom Engleza.

Uprkos tome uvod u meč u Amsterdamu nije bio nimalo prijateljski, a ponovo su problem bili navijači Engleske. Čim su stigli na kontinent razuzdani Englezi krenuli su sa incidentima a jedna grupa huligana sukobila se sa holandskom policijom.

Incidenata nije bilo na stadionu gdje su Englezi stigli do prve pobjede nad Holandijom poslije 22 godine i pomenutog EURA.

Očekivalo se da će u odsustvu Kejna u napadu biti Vardi, ali se Sautgejt odlučio za Rašforda, iza kojeg su djelovali Sterling i Lingard.

Upravo Lingard bio je prvo ime susreta pošto je postigao pobjedonosni gol i to prvenac u dresu nacionalnog tima. Veznjak Mančester junajteda u 59. minutu poslije dobre akcije Engleza i odbijene lopte prizemnim udarcem sa 18 metara zatresao je mrežu.

Sautgejt je u drugom poluvremenu izvršio nekoliko izmjena, ali je na klupi ostao Luis Kuk, mladić koji čeka debi za Gordi Albion, koji bi njegovom djedu donio ozbiljan novac.

Kao i u novembru protiv Brazila, mladi fudbaler Bornmauta presjedio je na klupi, ali već u utorak imaće priliku protiv Italije da debituje Ukoliko se to desi njegov djed koji je uplatio 500 funti da će unuk zaigrati za reprezentaciju prije 24 rođendan dobiće 16-500 funti.

U duelu Argentine i Italije redale su se prilike, ali su mreže mirovale sve do 75. minuta, a onda su “gaučosi” stigli do trijumfa 2:0.

I to bez Mesija i Aguera!

Udarni tandem Argentine presjedio je meč na klupi, ali su se Banega i Lancini pobrinuli da Južnoamerikanci stignu do zaslužene pobjede.

Zaslužene, jer je Bufon u samo šezdeset sekundi u finišu prvog poluvremena skinuo dve stopostotne prilike, prvo Di Mariji, potom i Iguainu.

Najbolju priliku za Italijane propustio je insinje na otvaranju drugog poluvremena kada je sa deset metara promašio cijeli gol.

Ovaj promašaj, al ii pogiravanje Pelegrinija na 30-ak metara od svog gola Argentinci su kaznili akcijom za Banegu koji je šutirao sa ivice šesnaesterca i uhvatio Bufona na krivoj nozi – 1:0.

Pobjedu “gaučosa” ovjerio je fudbaler Veset Hema Manuel Lancini, svojim prvencem u u tek trećem nastupu za reprezentaciju.

Zanimljivo je da je na ovom meču u selekciji Argentine debitovao Vili Kabaljero, 37-godišnji (!) golman Čelsija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC