• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković i Vajda nastavljaju zajedno!

Autor mondo.rs

I ne samo to, Novak se izgleda odlučio da zatraži i "vajld kard" za turnire koji počinju sledeće nedelje.

Novak Đoković, očigledno (i sa pravom) zadovoljan napretkom koji je ostvario u prethodnih desetak dana, najavio je posle poraza od Dominika Tima u osmini finala Mastersa u Monte Karlu da će nastaviti saradnju sa povratnikom na mesto trenera, Marjanom Vajdom, bar do završetka "sezone na šljaci".

A, to znači - kraja Rolan Garosa.

Pored toga, Novak je najavio da će najverovatnije zatražiti "specijalnu pozivnicu" od organizatora turnira koji počinju naredne nedelje, a to su ili Barselona (Serija 500) ili Budimpešta (Serija 250), kako bi pored napornih treninga nastavio i da podiže formu igrajući tenis.


"Odlučiću do sutra", rekao je Đoković na konferenciji za medije posle dva i po sata tenisa, tokom kojih je s druge strane mreže bio jedan od najsnažnijih udarača na ATP turu i igrač čijim spin udarcima i te kako "prija" zemljana podloga.

"Ono što je sigurno je da ću igrati sledeće nedelje, možda u Barseloni, možda i u Budimpešti. Nadam se da ću dobiti 'specijalnu pozivnicu'", rekao je Đoković, koji je poslednji (i jedini turnir u 2017. godini) osvojio tako što je zatražio i dobio "vajld kard" (Istborn).

Novak nije krio da mu je, u ovoj fazi karijere, važno da sagleda širu sliku i ne žuri na putu ka onom Đokoviću iz 2015. godine, zbog čega je i odlučio da što više igra u narednim nedeljama.

"Radim na tome da do Rolan Garosa budem u najboljoj mogućoj formi, ali u isto vreme želim da budem svež i spreman za Masterse koji slede", najavio je Novak da sada, kada više nema problema sa bolom u laktu, nema nameru ni da propušta turnire - naprotiv!



I Tim je primetio...

"Teško je igrati protiv Novaka. On je ponovo u usponu, očigledno je da je napravio veliki korak unapred u osnosu na Indijan Vels i Majami. Doneo je pravu odluku kada je vratio Marjana Vajdu u svoj tim", rekao je Tim posle druge uzastopne pobede nad Đokovićem, posle one u četvrtfinalu Rolan Garosa pre godinu dana.



stručni ugao

"Tim i Đoković odigrali su sjajan meč, iako su obojica bila van terena dugo zbog povreda. Novak će vratiti izgubljenu poziciju čim i forhend bude na nekadašnjem nivou", ocenio je poznati holandski trener, Sven Grenefeld, koji je posmatrao meč sa tribina.

***

Izvlačenje pozitivnih stvari i pouka iz poraza često je floskula kojom se relativizuju sportski neuspesi.

Međutim, ako se sagleda kroz šta je sve Đoković prošao tokom prethodnih godinu i po dana, premotaju neki od poteza koje je izveo tokom sudara sa šest godina mlađim Austrijancem, a najviše zumira nezadovoljstvo i ljutnja s kojom je napustio teren u Monte Karlu, jasno je da je Novak krenuo uzlaznom putanjom i da, trenutno, nije bilo realno da igra vrhunski tenis u trećem setu i trećem satu meča sa Timom.

"Verujem u sebe i svoj tenis, kao i da tek sledi prelazak na viši nivo", zadržao je Novak optimizam, koji ga je krasio i kada nije bio ni blizu prikazanog ovog četvrtka popodne u Monaku.

"Postoji prostor za napredak, želim da se vratim u nekadašnju formu. Danas sam bio na dosta visokom nivou, meč je do kraja bio neizvestan i srećan sam zbog toga", rekao je Đoković, čije su brojne vrline, taktika, menjanje ritma i stila igre, doveli do toga da igra ravnopravan meč sa očigledno fizički spremnijim rivalom koji ga je forhendima odveo do velikih 40 neiznuđenih grešaka.

"Dominik je bio bolji kada je to bilo najvažnije, ali to ne znači da nisam primetio napredak u odnosu na period iza mene", rekao je Đoković.

Samo napred!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC