• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak nije briljirao, ali piše se pobeda

Autor mondo.rs

U četvrtak će to morati mnogo bolje...

Nije bilo sjajno, ali je u osmini finala!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković slavio je u drugom kolu mastersa u Rimu protiv Nikosa Bazijašvilija u dva seta (6:4, 6:2), ali za treću uzastopnu pobedu, prvi put od Australijan opena, moraće mnogo više da pokaže.

Bilo je dosta grešaka u igri Đokovića (20 neiznuđenih), ali je vinerima (17) u ključnim momentima uspeo da izbaci iz takta neiskusnijeg tenisera iz Gruzije.

Sve to moraće da bude na mnogo višem nivou ukoliko Novak želi da eliminiše Alberta Ramos-Vinolasa (40. na ATP listi), tenisera iz Španije koji je bio bolji od Džona Iznera i dobio ga posle tri seta (svi u taj-brejku), sa kojim ima pozitivan skor u dosadašnjim duelima - 5:0.

Meč u Rimu, gde je Novak četiri puta podizao pehar - i još toliko puta bio poražen u finalu, trajao je 78 minuta, a naručito dug za navijače srpskog tenisera bio je sedmi gem po redu.

Gruzijanac Bazilašvili je prethodno "odbranio" dve brejk lopte, da bi potom stavio Đokovića pod ogroman pritisak. U najdužem gemu u meču, Đoković je uspeo da spase čak četiri brejk lopte, a potom je Bazilašviliju oduzeo servis za "uzimanje" prvog seta.

Ta nervoza prenela se i na drugi set, bilo je grešaka kod Đokovića, servis nije funkcionisao kako bi on želeo, ali je sigurnom igrom dva puta rivalu oduzimao servis i lako priveo meč kraju.

Meč protiv Ramosa-Vinolasa trebalo bi da bude prvi na sutrašnjem programu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC