• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron spakovao Bostonu 71 pred put u "Garden"

Autor mondo.rs

Još jedna maestralna partija Džejmsa za 2:2 u seriji. Seltiksi očajni na gostovanjima.

U Bostonu 108:83 i 107:94 za Seltikse, u Klivlendu 116:86, pa rano jutros po našem vremenu i 111:102 za Kavalirse.

Lebron Džejms odigrao je još jednu utakmicu za divljenje i sa 44 poena (17/28 iz igre), pet skokova, tri asistencije i sedam izgubljenih lopti predvodio "kopljanike" do izjednačenja 2:2 u finalu Istoka pred ponovnu selidbu u "Garden" na peti meč.

Deseti poraz na poslednjih 11 gostovanja Bostona mogao je da se nasluti već u prvom poluvremenu, kada su "King" i saigrači serijom 28:8 stekli 19 poena prednosti (37:18) i potom održavali dvocifrenu razliku manje-više bez problema sve do otvaranja poslednje deonice kada je zabeležen prvi i poslednji ozbiljan pokušaj gostiju da se vrate u meč.

Minijatura Džejlena Brauna dovela je do neočekivane serije Seltiksa od 0:7, kojom je vođstvo domaćih svedeno na 96:88, ali momci mladog trenera Breda Stivensa u narednom napadu nisu uspeli da pokupe promašaj rivala, Kevin Lav je poentirao iz odbojke, Braun požurio sa trojkom na drugoj strani i promašio, a Džejms momentalno izrekao kaznu u vidu poena za 100:89 na 6:09 do kraja.

Stivensov tajm-aut nije pomogao, njegov kolega Tajron Lu rutinski je priveo utakmicu kraju i produžio agoniju rivala na gostovanjima na kojima Seltiksi u plej-ofu imaju samo jednu pobedu - onu za 3:0 u seriji sa Filadelfija Seventisiksersima i to izvojevanu u produžetku (89:89, 98:101).

Pre toga, Boston u prvoj rundi nije uspeo da pobedi Bakse u Milvokiju, u seriji sa Siksersima imali su 1-1 u Filadelfiji, a dva meča u Ohaju u finalu konferencije izgubili su zbirno 39 razlike i gledali kako im Džejms isporučuje 71 poen šutirajući 62,5 odsto iz igre (25/40).

Najslavnija NBA franšiza sa 17 šampionskih titula nikada u istoriji nije eliminisana posle vođstva od 2:0 u seriji, ali način na koji su trostruki uzastopni finalisti odgovorili na "back to back" poraze u "Gardenu" dovodi do utiska da su se uloge zamenile pred povratak u Boston i da će sada Stivens imati problema podigne ekipu i zbije redove.



Džejmsa su jutros pratili Kajl Korver sa 14, Tristan Tompson i Džordž Hil sa po 13 i Levin Lav sa devet poena i deset skokova, dok su na drugoj strani svi Stivensovi stateri bili dvocifreni što, ipak, nije bilo dovoljno na kraju delom i zbog toga što je trener koristio samo trojicu igrača sa klupe koji su zbirno doneli 19 poena na parket (Sami Olejele 3, Markus Smart i Eron Bejns po 8).


Iza Brauna, koji je do 25 poena stigao šutirajući 10/23 iz igre, poređali su se Džejson Tejtum sa 17, Teri Rozir sa 16, Al Horford sa 15 i Markus Moris sa deset poena.

Peta utakmica zakazana je za noć između srede i četvrtka u Bostonu, nakon čega će se prošlogodišnji finalisti konferencije sigurno vratiti na šesti meč u Klivlend, grad u kom su Kavalirsi izgubili prvu utakmicu ove sezone u plej-ofu (80:98 sa Indijana Pejsersima), a onda uglavnom ubedljivo dobili narednih sedam.

CLEBOS
Izvor: YouTube



Rezultati:

ponedeljak na utorak

(4) Klivlend - (2) Boston 111:102, u seriji 2:2
/Džejms 44, 5 sk, 3 as - Rozir 16, 6 sk, 11 as/

utorak na sredu

(2) Golden Stejt - (1) Hjuston 3.00, u seriji 2:1

sreda na četvrtak

(2) Boston - (4) Klivlend 2.30, u seriji 2:2

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC