I danas nestabilno, ponesite kišobran

Autor:

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti malo svježije i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom koji će biti češći na jugu i istoku, a popodne i na sjeveru.

0
A- A A+
pokrivalica kotor boka kotorska more zaliv oblaci vreme prognoza kiša oluja bura planina stene Foto: MONDO/Nikola Janković


Jutros je umjereno i pretežno oblačno mjestimično sa kišom i pljuskovima na sjeveroistoku, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 23 do 29, u višim predjelima do 19 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana zadržava se promjenljivo i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, češći na jugu i istoku, a kasnije popodne na sjeveru. U noći djelimično razvedravanje i prestanak kiše.

Vjetar će biti umjeren, u većem dijelu biće južnog i jugozapadnog smjera, a na, sjeveru i sjeveroistoku sjevernog i sjeverozapadnog smjera, podaci su Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Bjelašnica osam, Kalinovik i Han Pijesak

12, Sokolac 13, Mrakovica i Livno 14, Gacko, Bugojno, Sarajevo i Nevesinje 15, Mrkonjić Grad i Rudo 16, Ribnik, Foča, Prijedor, Šipovo i Višegrad 17, Bileća, Novi Grad, Srebrenica, Krupa na Uni 18, Srbac i Tuzla 19, Trebinje, Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj 20, Mostar 22 stepena Celzijusovih.

Padavine u protekla 24 časa: Mrkonjić Grad i Rudo 10, Bijeljina 12,
Foča 13, Sokolac 14, Zvornik 17, Nevesinje 18, Han Pijesak 20, Srbac 25, Gacko 29, Doboj 31, Trebinje 37, Bileća 121 litar po metru kvadratnom.

Ostale vijesti