SCORPIONS: Konačno u Beogradu! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Nakon jednog otkazanog koncerta 2007. godine i drugog odloženog prošle godine, slavni rokeri su konačno u srpskoj prestonici održali koncert - i to kakav koncert!

0
A- A A+

Nakon jednog otkazanog koncerta 2007. godine i drugog odloženog prošle godine, slavni rokeri iz kultnog benda Scorpions su se konačno sreli sa publikom u Beogradu u "Štark" Areni gde su održali skoro dvočasovni koncert - i vredelo je "svaki dinar".

Kada su publiku zagrejale Divlje Jagode, na red su došle zvezde večeri - Scorpions. Rokenrol veterani koji aktivno "praše" širom sveta još od 1965. godine kada je bend osnovan, pokazali su nam da godine ne znače ništa i da ih energija nije napustila ni u šezdesetim i sedamdesetim godinama u koje su odavno zagazili.

Klaus Majne je pevao savršeno "kao od šale", Miki Di je celo veče bio apsolutno nezaustavljiv, a ne bi bilo ništa potpuno bez Matijasa Jabsa i Rudolfa Šenkera, "majstora" na gitarama, kao i Pavela Macivode na basu.

Arena je bila krcata, a Klaus je publiku pozdravio na srpskom jeziku!

"Dobro veče Beograd! Kako ste?", pitao je on, a potom se izvinio što nisu mogli da dođu u decembru prošle godine kada je koncert prvobitno bio zakazan.

Pogledajte kako je izgledala atmosfera koncerta iz publike:

Audio-vizuelni spektakl od nastupa su započeli pesmama "Going out with a bang", "Make it real" i "Is there anybody there?", a publiku doveli do "nirvane" kada su zapevali jednu za drugom - "Follow your heart", "Send me an angle" i večiti hit "Wind of change".

"Wind of change":

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

"Follow your heart":

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

U međuvremenu, najveći aplauz od publike je dobio Miki Di, nekadašnji bubnjar benda Motorhead, koji je odsvirao ludački solo na platformi koja je podignuta u vazduh, a s tim u vezi, veče nije moglo da prođe bez emotivne ode Lemiju koji je na žalost fanova širom sveta preminuo u decembru 2015. godine.

Scorpions su u njegovu čast izveli numeru "Overkill":

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Usledile su pesme "Blackout" i "Big city nights", dok su uz vriske i dozivanje publike na kraju  izašli na bis i otpevali "Still loving you" koja je raznežila sve parove u publici, a onda zadali završni "udarac" pesmom "Rock you like a hurricane".

"Hvala ti Beograde! Volimo vas!", poručio je na kraju u ime celog benda Klaus Majne ogrnut srpskom zastavom, a svi koji su bili će se verovatno složiti da je ovo bio jedan od onih nastupa koje ćemo pamtiti...

"Rock you like a hurricane":

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Ostale vijesti