U Belgiji uhapšen Nenad Radinković

Autor:

Nenad Radinković, koji je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao mladi Banjalučanin Nikola Đurović, uhapšen je u Briselu po Interpolovoj potjernici, prenose mediji u Srpskoj.

0
A- A A+

hapšenje, lisice pritvor osumnjičeni Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Tužilaštvo u Belgiji odredilo je Radinkoviću privremeni pritvor radi ekstradicije, navedeno je u informaciji Interpola u Briselu koja je dostavljena Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Radinković, koji je pravosnažno osuđen za saobraćajnu nesreću koja se dogodila u Banjaluci, a u kojoj je stradao Nikola Đurović, uhapšen je 8. juna po međunarodnoj potjernici a 9. juna izveden je pred pravosudne organe.

Radinković koji je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Nikola Đurović i na osam godina zatvora u Francuskoj zbog trgovine oružjem, uhapšen je jutros u Belgiji prema potjernici Interpola, rekao je za BN televiziju ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Prema nezvaničnim izvorima, Radinković je imao pasoš Srbije kod sebe.

Nenad Radinković je 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Nikola Đurović iz Banjaluke. Radinković nije bio dostupan organima gonjenja, pa je Osnovni sud Banjaluka 17. aprila 2014. godine donio naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice.

Porodica pokojnog Nikole Đurovića, već godinama tvrdi da Nenad Radinković nije upravljao vozilom koje je udarilo njihovog sina, navodeći da je riječ o prikrivanju ubistva.


Ostale vijesti