• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Uvek "strašna" imena, a nikad rezultat

Autor mondo.rs

"Hajde da ove godine pričamo o ekipi", kaže Boško Janković u razgovoru o predstojećem Svetskom prvenstvu.

 Bosko-Jankovic-o-reprezentaciji-i-Svetskom-prvenstvu-u-Rusiji. Izvor: MN PRESS

Posmatrajući pojednostavljeno, mundijalska reprezentacija Srbije sastavljena je u velikoj meri od dve generacije koje su ostvarile velike uspehe u mladim kategorijama.

Javnosti su svakako u svežijem sećanju titula U-19 šampiona Evrope iz 2013. ili trofej šampiona sveta u U-20 konkurenciji na Novom Zelandu 2015. Na tim turnirima naciju su obradovali Rajković, Veljković, Milinković-Savić, Mitrović, Živković i Grujić, a turnir u Rusiji biće njihov veliki debi na najvećoj smotri.

Poput njih, i stariji deo selekcije takođe je zajedno pobeđivao na velikim turnirima. Primera radi, odbranu "orlova" koja će igrati na Mundijalu "sastavio" je još 2007. Miroslav Đukić, na Evropskom prvenstvu gde su u dresu Srbije zajedno nastupili Ivanović, Kolarov, Duško Tošić i Rukavina.

Na toj kontinentalnoj smotri, jedan od nosilaca igre "orlića" bio je i Boško Janković, bivši internacionalac koji je desetogodišnju internacionalnu karijeru završio 2016, u Veroni.

Nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde u ponedeljak je iz prvog reda gledao košarkašku utakmicu Zvezda - FMP, a u razgovoru sa novinarima govorio je o Mundijalu i onome što očekuje "orlove" u Rusiji.

"Teška je grupa, verovatno će momcima biti mnogo teško. Neće biti lako Igrati protiv Švajcarske, koja je pokazala da je ozbiljan protivnik, Kostarike koja je primila samo jedan gol u čitavim kvalifikacijama i o Brazilu da ne pričam. Ponavljam, neće biti lako, ali trebalo bi da budemo srećni i ponosni što smo otišli tamo. Sve preko toga može da bude samo plus i mislim da ne bi trebalo da imamo presiju, već momcima samo da olakšamo".

O Sergeju: "Pustimo dete..."

"Sergej Milinković Savić je pokazao veliki kvalitet, ali mislim da cela javnost i on sam treba da se izoluju od te priče, jer će upasti samo u veće probleme ako bude razmišljao o klubovima i transferu. To dete treba pustiti da igra fudbal jer to najbolje zna, a po meni je potpuno nebitno gde će sad otići i za koliko novca. Sigurno će napraviti dobru karijeru, jer je dobar fudbaler", poruka je Boška Jankovića.

Prema njegovom mišljenju, nastupe u prijateljskim utakmicama ne bi trebalo uzimati kao najvažnije merilo kvaliteta i forme.

"One služe samo da se uigra tim. Ne mogu pobedu protiv Bolivije da gledam kao 'strašan' rezultat, jeste dobro za samopouzdanje, ali ne bi trebalo da ponese momke, da pomisle da smo pobedili Kostariku. Mislim da nas očekuju teške utakmice i da će momci morati da daju preko svojih mogućnosti da bi napravili nešto više"

Od koga očekuje da zablista?

"Ne bih izdvajao pojedince, mislim da bi kao tim trebalo da pokažemo da smo pravi. Uvek smo imali strašne pojedince, uvek smo imali strašan tim, a nikad ništa nismo napravili. Sad bi trebalo to da se okrene i da se ne priča o momcima koji vrede silne milione, već da u prvom planu bude ekipa, pa će odatle izaći i pojedinac. Tako bi trebalo to gledati".

Šta će biti ključ uspeha?

"Ključ su pobede i dobri rezultati. Može atmosfera da bude kakva god hoćeš, ali kakve to ima veze ako nema rezultata", poruka je veziste koga su povrede primorale da ipak prerano završi karijeru, tokom koje je odigrao 31 utakmicu u dresu "A" reprezentacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC