Prelomio - ostaje u Partizanu!

Autor:

Mladi bek Vanja Marinković potpisao je novi ugovor sa matičnim klubom.

Prelomio - ostaje u Partizanu! Foto: MN Press

Vanja Marinković (21 godina, 198 cm) imao je po završetku sezone odrešene ruke u izboru nove sredine i posle petnaestak dana razmišljanja je odlučio da ostane u Partizanu.

Njegov agent Miško Ražnatović saopštio je da je Marinković potpisao novi dvogodišnji ugovor, koji mu daje mogućnost da u slučaju adekvatne ponude ode u NBA ligu.

Talentovanog beka je sa samo 17 godina "gurnuo u vatru" tadašnji Partizanov strateg Duško Vujošević, a od sezone 2014/15 je standardni prvotimac. To znači da, iako je i dalje mlad, ima za sobom pune četiri sezone u seniorskoj košarci i krajnje je vreme da potencijal počne da pretače u konkretan i konstantan doprinos.

Ovog proleća se Marinković prijavio, pa odustao od NBA drafta, za koji će 2019. biti automatski kvalifikovan, jer će tada imati 22 godine.

Za navijače Partizana je ovo druga pozitivna vest u razmaku od nekoliko sati, s obzirom na to da je nekadašnjem šampionu odobrena specijalna pozivnica za nastup u Evrokupu.

Nezvanično, crno-beli od igrača kojima su istekli ugovori žele da zadrže još Novicu Veličkovića, a sigurni za sledeću sezonu su Gagić, Si, Aranitović i Pecarski.

Tagovi:

Ostale vijesti