• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čarls Barkli: Kakva vam je to (Evro)liga?

Autor mondo.rs

Legendarni košarkaš ne veruje takmičenjima van Sjedinjenih Američkih Država...

 Čarls Barkli Evroliga je sranje Izvor: MN PRESS

Čarls Barkli, kao i obično, priča bez dlake na jeziku.

Nekadašnji fantastični košarkaš Sansa, Rokitsa i Siksersa je gostujući u jednom podkastu komentarisao i predstojeći draft na kome očigledno nema poverenje u Luku Dončića, najvećeg talenta Evrope, pa je prednost dao Amerikancima.

Odnosno, Barkliju je sumnjiva konkurencija u kojoj je 19-godišnji Slovenac uspeo da pokupi gotovo sva individualna priznanja.

"Iskreno, ne verujem baš njegovim rivalima. Nemam zaista ništa protiv inostranih košarkaša, ali ako je neko sa 18 godina - MVP, onda moram da zaključim da je ta konkurencija sr**je!", oštro je prozvao Evroligu i Endesa ligu popularni "Čaki" i dodao:

"Niko sa 18 godina ne bi smeo da dominira nad odraslim muškarcima, a nije me briga koliko ti odrasli muškarci mogu da budu loši".

Zanimljivo, legendarni Medžik Džonson je bio MVP finala sa 20 godina...

Izvor: MN PRESS


Barkli, u čije vreme nije bilo toliko evropskih košarkaša u NBA ligi, rekao je da nas i istorija uči da se situacije u kojoj tinejdžer dominira nad ostalima - retkost. Zapravo, istakao je da je jedini kome je to uspelo Lebron Džejms...

"Lako se zaboravlja da je u prvoj sezoni i Kobi Brajant imao problema, dok se Kevin Garnet mučio prvih nekoliko sezona. To što je Luka Dončić dominirao ne znači da bih ga uzeo sa prvog ili drugog mesta drafta", poručio je Čarls Barkli.


NBA draft zakazan je za 22. jun u Bruklinu, a pravo da prvi bira imaće Finiks, potom Sakramento, Atlanta, Memfis i Dalas. 

Luka Dončić bi trebalo da bude među prvih pet pikova na draftu, mada je bilo pomešanih "poruka" iz Sansa i Kingsa kojima su interesantni i košarkaši sa koledža, a mladi Slovenac je danas i stigao u SAD nakon nove osvojene titule u Španiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC