m:tel junior kup: Banjalučani uspješniji od Zvezde

Autor:

Međunarodni m:tel junior kup, koji se održava u sklopu manifestacije „Jelen Fudbalski grad“ završen je ovog vikenda. Turnir je okupio mlade fudbalere iz Republike Srpske, i najbolje škole fudbala iz Slovenije i Srbije.

Veliki broj ekipa i dječaci koji se svim srcem bore na terenu, pružili su svim posjetiocima fenomenalnu igru, na kojoj bi pozavidjele i starije kolege.

U kategoriji generacije 2004/05 prvo mjesto osvojila je ekipa “Ulični fudbaleri”, koja je u finalu pobjedila banjalučki BSK rezultatom 6:2.

Dok je u kategoriji godišta 2006/07 pehar pripao ekipi FK Borca, koja ja odličnom igrom i zalaganjem savladala FK Mladost Farma Prom. Za igrača utakmice proglašen je Vuk Marić, koji je branio boje crveno-plavih.

Medalje i pehar najboljima uručili su Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Grada Banja Luka, Goran Ćejić, glavni sekretar Fudbalskog saveza RS i Sergej Močević, predsjednik Udruženja CES.

Iako su na turniru učestvovale i neke od najboljih škola fudbala iz regiona, poput Voždovca, Bronx Kopra i Crvene zvezde, i koje su neki smatrali za favorite, pehar je ipak ostao u rukama lokalnih ekipa.
Gostujućim timovima medalje su promakle, ali u jednom su svi saglasni: Ponovo ćemo ih gledati u Banjaluci.

„Sigurno dolazimo ponovo, jer je ovo zaista fenomenalan turnir i odlična prilika i za druženje, ali i za provjeru forme“, rekao je Miloš Milošević, trener Crvene zvezde.

Njegovo mišljenje dijeli i kolega iz slovenačkog FC Bronx Koper, i dodaje: „Zaista sam oduševljen organizacijom. Ovakva takmičenje mnogo pomažu mladim igračima na putu da postanu profesionalci. Ulaganje u nove generacije fudbalera je apsolutno neophodno“.

“Ovaj dječiji sportski događaj ima za cilj dodatnu promociju sporta kao zdravog načina života od najranije dječije dobi, te stvaranja novih mostova prijateljstva među najmlađim naraštajima”, ističu ispred udruženja Centar za edukaciju, omladinu i sport, koje je i organizator ove manifestacije.

Ostale vijesti