Brzi ljetni ručak: Tortilje s mljevenim mesom

Autor:

Ideja za ručak za one dane kad nemate vremena ili vam je previše vruće da biste dugo kuhali.

0
A- A A+
tortilja Foto: Guliver/Getty Images, Thinkstock Ilustracija

Sastojci:

8 tortilja

500 g mljevenog mesa

2 crvena luka

400 g pelata ili 4 paradajza

1 konzerva kukuruza

1 konzerva crvenog graha

1 crvena paprika

1 zelena paprika

Malo naribanog sira

Priprema:

Sitno isjeckajte crveni luk te ga dinstajte na ulju. Nakon toga dodajte mljeveno meso i kad ono dobije boju, dodajte isjeckane pelate, pospite crvenom paprikom, dodajte dvije čaše vode i prema želji možete dodati malo vina. Kad je skoro gotovo, dodajte kašiku začina za čili, crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakice, ostavite kuhati nekoliko minuta, te nakon toga dodajte konzervu kukuruza i crvenog graha i ugasite vatru, piše žena.rtl.hr.

Svaku tortilju napunite nadjevom, pospite malo naribanim sirom, preklopite izabodite čačkalicom pa poredajte u tepsiju. Naribajte po njima još sira i zapecite nekoliko minuta na 180 ° C. Poslužite s vrhnjem u koje ste umiješali malo čili praha.