• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci "prosuli" dva gola prednosti na Pecari

Autor mondo.ba

Prvo poluvrijeme pripalo gostima, a drugo fudbalerima Širokog Brijega.

Gosti iz Domžala su sredinom prvog poluvremena imali dva gola prednosti, praznu mrežu i  "gotov" posao, ali su u drugom dijelu to sve "prosuli".

Ekipa Borisa Pavića je drugo poluvrijeme odigrala dosta agresvnije, odlučnije i konkretnije pa je uspjela da dođe do poravnanje i zadrži aktivan rezultat pred revanš u Sloveniji sljedeće sedmice.

Široki Brijeg - Domžale 2:2 (0:2)
/Turčin 47, Marković 83 - Bizjak 12, Melnjak 26/

Slovenci su već od prve minute krenuli ofanzivno i odmah ušli u visoki presing. Ipak, prvu prilku su imali domaćini u 11. minutu kada jeĆorluka odlično probio i centrirao, a Marić pogadio vanjski dio mreže.

A samo minutu nakon toga, Pecaru je šokirao Lovre Bizjak. Pokretljivi napadač gostiju je odlično utrčao u prostor i mirno savladao Bilobrka.

I nakon toga, fudbaleri Domžala nisu "povlačili ručnu". Prvo je pokušao bivši reprezentativac BiH Senijad Ibričić sa distance, ali je Bilobrk bio na lopti.

Ipak, odlični golman domaćih nije mogao da i drugi put sačuva svoju mrežu.

Bizjak je odlično pronašao Melnjaka koji se ubacio u prostor, prebacio loptu preko glave i iz okreta uhvatio volej i poslao loptu u mrežu.

Odmah u prvoj minuti drugog poluvremena, Široki dolazi do pogotka. Tomislav Turčin je izašao sam ispred golmana gostiju, prodao mu par varki tijelom i mirno poslao loptu u mrežu.

Nakon toga je uslijedio mirniji period, da bi u 83. minutu Široki stigao do zasluženog poravnanja.

Stipo Marković je ukrao loptu Husmaniju, zaobišao istrčalog Dejana Milića i preciznim udarcem desnom nogom pogadio nebranjenu mrežu za erupciju oduševljenja na "Pecari".

Podsjećamo, da pobjednika ovog duela čeka dvomeč protiv ruske Ufe.

Sve golove i najzanimljivije detalje sa utakmice pogledajte OVDJE.

SASTAVI

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kvesić (46. Čabraja), Matić, Barišić, Turčin (85. Eliomar), Marić (61. Vukoja), Ćorluka, Kovačić, Begonja, Bagarić, Marković. Trener: Boris Pavić.

DOMŽALE: Milić, Klemenčić, Širok, Bizjak (90. Haljeta), Ibraimi (85. Žužek), Ibričić, Melnjak, Nicholson (76. Mujan), Dobrovoljc, Čerin, Husmani. Trener: Simon Rožman.

-kraj utakmice-

90' Igraće se dvije minute sudijske nadoknade.

86' STATIVA!!! Eliomar odlično pronalazi Bagarića koji pogađa stativu. Velika šansa za Široki.

83' GOLLL!!!! Stipo Marković donosi izjednjačenje Širokom. Marković je oteo loptu Husmaniju, koji je bio zadnji igrač, zaobišao istrčalog Milića i poslao loptu u mrežu.

76' Prva izmjena u gostujućem timu. Iz igre izlazi Šamar Nikolson, a ulazi Tonči Mujan.

72' Dosta bolja igra Širokog u drugom dijelu, ali i dalje imaju jedan gol zaostaka.

61' Izmjena u Širokom. Izašao je Marić, a ušao Vukoja.

60' Nešto mirniji period meča razbija Agim Ibraimi. Bivši reprezentativac Makedonije odlično probija po desnom krilu, probija prema sredini i lijevom nogom odlično gađa dalji ugao, ali Bilobrk sjajnom paradom "časti" fotoreportere iza gola.

57' Dosta jači ritam i čvršći dueli u drugom dijelu. Žuti karton je dobio Bizjak.

47' GOLLLL!!! Tomislav Turčin postiže gol za domaćine. Odlično je pokupio loptu ispred Dobrovoljca i sa nekoliko varki tijelom na zemlju bacio Milića i poslao loptu u mrežu. Odličan potez mladog igrača koji je ove sezone došao na pozajmicu iz Rijeke.

46' Počelo je drugo poluvrijeme na Pecari. Boris Pavić je odmah napravi izmjenu, Josip Kvesić je ustupio mjesto Dejanu Čabraji. Ulazak napadača umjesto lijevog beka jasno pokazuje namjere domačina.

45' Kraj prvog poluvremena.

43' Kvesić je fauliran na ivici šesnaesterca i potom upućuje solidan centaršut iz slobodnog udarca, ali Matićev udarac glavom ide pored gola.

37' Blaga inicijativa domaćih, ali bez ozbiljnih šansi da se ugrozi Milić.

26' GOLLLL!!! Dario Melnjak sjajnim golom povećava vođstvo gostiju, 0:2. Bizjak je odlično potkopao loptu i pronašao Melnjaka koji odlično prebacuje loptu preko glave, hvata volej i šalje loptu iza Bilobrka. Majstorski gol lijevog beka Domžala.

23' Odlična prilika za goste. Senijad Ibričić je snažno potegao sa 20 metara, Bilobrk nije uspio da ukroti udarac, a lopta dolazi do Nikolsona koji pogađa spoljni dio mreže. Dosta sreće za Široki.

15' Široki ima veći posjed lopte, ali odbrana gostiju za sada na ostavlja prostor za ozbiljniju priliku.

12' GOLLLL!!!! Lovro Bizjak dovodi Domžale u vođstvo, 0:1. Odbrana domaćih je zaboravila na napadača gostiju koji rutinski šalje loptu pored Bilobrka.

10' Odlična šansa za Široki. Ćorluka je Melnjaku prodao "tunel" i na povratnoj pronašao Marića koji šutira pored gola. Domaćini su se oslobodili pritiska.

8' Bernardo Matić odlično pronalazi Turčina koji se ubacio po desnoj strani i odlično "izlomio" Melnjaka ali nije uspio pronaći saigrače u šesnaestercu. Na koncu je Matić odbijenu poslao preko gola.

4' Odličan tempo na startu meča, inicijativu imaju Slovenci. Pokušao je Nikolson, ali dosta mlak udarac nije opasnost za Bilobrka.

1' Meč na Pecari je počeo. Prvi napad je za Domžale.

NAJAVA

Boris Pavić je u uvodnoj pres konferenciji hvalio slovenskog predstavnika, ali ni u jednom trenutku se nije dvoumio oko toga da će njegovi izabranici odigrati pravu utakmicu i uz pomoć navijača na Pecari ostvariti pozitivan rezultat koji će biti dovoljan za revanš, odnosno koji će nakon 180 minuta donijeti prolaz Širokom u sljedeću rundu kvalifikacija u kojoj ih čeka ruska Ufa.

Kao glavne poluge Domžala, trener bh. predstavnika je izdvojio Ibričića i Ibraimija, i dodao da su kao ekipa odlični tranziciji, kompaktni i brzi.

Pavić je Slovence označio kao blage favorite, ali, opet, nije propustio naglasiti kako Široki Brijeg igra kući i da će navijači u četvrtak vidjeti "ofanzivan Široki koji će strpljivo graditi akcije i pripaziti na ultraofanzivne Domžale".

Meč na Pecari počinje u 20 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC