• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Potopljena" i Rusija, četvrtfinale sasvim blizu

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije u petak (11.00) protiv Slovačke treba da "overi" prvo mesto u D grupi Evropskog prvenstva.

Nova pobeda trostrukih uzastopnih evropskih prvaka na kontinentalnom šampionatu u Barseloni!

Rusi su u meču drugog kola bili itekako "tvrd orah", posebno u prvom poluvremenu, ali je serija od 3:0 na početku treće četvrtine odlučila u korist "delfina".

Srbija - Rusija 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)!

Dvostruki strelci bili su Filip Filipović, Andrija Prlainović i Dušan Mandić, dok su mrežu po jednom zatresli Duško Pijetlović, Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Nemanja Vico i Nikola Jakšić.

Srpski vaterpolisti vode na tabeli sa šest bodova, prate ih Rusija i Rumunija sa po tri, a na dnu je Slovačka bez bodova.

Upravo Slovaci će biti rival izabranicima Dejana Savića u poslednjem kolu grupne faze.

Oni su u sredu izgubili od Rumuna 9:5, pre toga od Rusa 12:6, tako da bi taj meč (petak, 11.00) zaista trebalo da bude samo formalnost za naš tim, na putu do plasmana u četvrtfinale.

Kao pobednici grupe D, "delfini" bi čekali pobednika utakmice osmine finala A2 - C3, a to bi mogli da budu poraženi iz derbija Italija - Mađarska i selekcija Holandije.

Iako je Rusija potvrdila uzlazni trend, nagovešten osmim mestom na Svetskom prvenstvu 2017, ipak je Srbija bila ta koja je kontrolisala meč od početka do kraja.

U nekim fazama smo imali slabu realizaciju igrača više i ne tako dobru odbranu, pa je protivnik u drugoj četvrtini tri puta dolazio u rezultatski "egal".

Na poluvreme se pogotkom Mandića ipak otišlo sa minimalnim vođstvom "delfina" (6:5), a u prva tri minuta treće deonice, usledio je "blickrig" u režiji Prlainovića (na asistenciju Filipovića), Mitrovića i Mandića. Srbija je povela 9:5 i svojim kvalitetom i iskustvom do kraja meča držala Ruse na bezbednom odstojanju.

Imali su u poslednjim sekundama šut za samo 11:10, ali Branislav Mitrović im sigurnom intervencijom nije dozvolio ni toliko.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC