• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Ne sažaljevajte Đokovića

Autor mondo.rs

Švajcarac je zaigrao psihološku "igricu" protiv srpskog tenisera uoči US Opena. Govorio je o pritisku, Novakovoj nervozi, povratku na teren...

Rodžer Federer spreman je da odigra prvi zvanični meč od četvrtfinala Vimbldona, a očigledno se pripremio i da već počne svoje igrice protiv Novaka Đokovića u pripremi za US Open (27. avgust - 9. septembar).

Nakon pauze od više od mesec dana, Švajcarac će u 2. kolu Sinsinatija igrati protiv nemačkog tenisera Petera Gojovčika i ne očekuje se da ima težak posao protiv trenutno 47. igrača na ATP listi.

Dok se sprema za Sinsinati, na kojem je pobeđivao sedam puta, Švajcarac ujedno razmišlja i o US Openu i polako priprema teren za taj Grend slem.

Za početak, odabrao je da zaigra mentalnu "igricu" i da govori o Novaku Đokoviću i pritisku.

"Pretpostavljam da Novak može da igra još neko vreme bez velikog pritiska, ali uvek možete biti uvučeni u tenziju. Mediji će vam reći: 'Jasno je da ćeš da osvojiš US Open' i odgovorićete im: 'Da, pretpostavljam da hoću'. A onda se menja i vaš i opšti pogled na stvari", rekao je Švajcarac.


Komentarišući Đokovićev uspeh u Londonu, Švajcarac je rekao...

"Novakova pobeda na Vimbldonu bila je ogorman uspeh. Pamtim njegovu konferenciju za novinare posle poraza od Marija Čekinata u Parizu, kada je govorio u stilu: 'Ne znam još da li sam bio frustriran, samo želim da odem odavde'. A, ljudi su ga pitali: 'Šta, nećeš da igraš na travi?".

"Posle toga se dogodilo to da je Novak trebalo da osvoji Kvins (propuštene meč lopte protiv Marina Čilića) i da je osvojio Vimbldon. Tako da stvari mogu da obrnu veoma brzo, nezavisno od toga da li ste u određenom momentu pozitivni ili ne. Nekada samo izađete na teren i postane uzbuđeni u četvrtfinalu ili u polufinalu grend slema i počnete da igrate najbolji tenis".

Federer Novakov uspeh u Engleskoj vidi kao "odličnu stvar za tenis".

"Mislim da je to bila sjajna stvar za sport. Srećan sam zbog njega jer znam da mu verovatno nije bilo lako u poslednjih nekoliko godina. Međutim, sa druge strane, mislim da niko ne bi trebalo da ga žali, kao što su sažaljevali mene ili Rafu. Imali smo toliko uspeha da je prosto divnije kada se vratite posle teškog perioda".

Na turniru u Sinsinatiju Đoković i Federer su "kosturom" razdvojeni i neće moći da se sretnu do završnice. Poslednji međusobni meč odigrali su u polufinalu Australijan opena 2016. godine, a ukupni skor u njihovim mečevima je 23:22 za srpskog tenisera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC