• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema Ronalda - nema Superkupa: Pehar je Atletikov!

Autor mondo.rs

U borbi za prvi trofej u sezoni ekipa Dijega Simeonea nanela opominjući udarac šampionu Evrope.

Počelo je porazom prvaka kontinenta!

Atletiko Madrid treći put je u klupskoj istoriji osvojio UEFA Superkup, trofej o kome uoči svake sezone odlučuju osvajač Lige šampiona i osvajač Lige Evrope.

Sva tri trofeja "jorgandžije" su osvojile pod vođstvom Dijega Simeonea, iako on večeras u finskom gradu Talin nije bio na svom mestu kraj terena, zbog poznate kazne koju "vuče" od prošle sezone. U njegovom odsustvu, a na čelu sa Hermanom Burgosom, crveno-beli iz Madrida su učinili da Real svoju novu eru počne neprijatnim neuspehom.

Posle produžetaka,

REAL - ATLETIKO 2:4 (1:1, 2:2)

"Kraljevski klub" otvorio je prvu stranicu od odlaska Kristijana Ronalda porazom od gradskog rivala. Golove za osvajača Superkupa Evrope postigli su Dijego Košta u prvom i 79. minutu, kao i Saul u 98. i Koke u 104.

Real je na debiju novog trenera Đulena Lopetegija loše počeo, pa preokrenuo rezultat golovima Karima Benzeme u 27. i Serhija Ramosa iz penala u 63. minutu, Međutim, posle produžetaka "kraljevići" su morali da čestitaju velikom rivalu, a za to su najzaslužniji defanzivci Lopetegijevog tima, koji su pravili velike greške i pokazali da im je potrebno još vremena da se osveže i pripreme za novu sezonu.

To se posebno odnosi na štoperski tandem, u kojem je na Rafaelu Varanu bilo veoma primetno da je pre mesec dana igrao u finalu Svetskog prvenstva i da je u međuvremenu bio na odmoru.

Dijego Simeone sišao je posle meča da čestita igračima lep početak sezone, u večeri u kojoj je i na tribinama ušao u istoriju kao prvi Atletikov trener koji je pobedio Real u tri različita finala - Kupa kralja, Superkupu Španije i UEFA Superkupu.

Finale od dva preokreta i mnogo čvrstih duela i prekršaja, proteklo je bez najzvučnijeg Realovog pojačanja ovog leta - golmana Tiba Kurtoe, koji ipak nije dobio šansu da debituje protiv svog bivšeg tima, iako su se navijači Atletika dobro pripremili i za tu opciju.

Trofej UEFA Superkupa simbolično će biti odnet na stadion Vanda Metropolitano, gde će na kraju sezone biti odigrano i finale Lige šampiona. I dok pehar bude polagan na svoje mesto, na Realovom stadionu sigurno će ozbiljnije razmatrati dalje planove u prelaznom roku, u kojem nisu previše pojačali tim u odnosu na prethodne, šampionske sezone.

"Kraljevski klub" rastao se sa Ronaldom, očigledno zadržao Luku Modrića (nastupio u drugom poluvremenu Superkupa) i uz Kurtou doveo i levo krilo Flamenga Vinisijusa Žuniora, desnog beka Alvara Odriozolu, trećeg golmana Andreja Lunina... Za večerašnji meč i za osvajanje Superkupa to je ipak bilo nedovoljno jer je na drugoj strani stajao bolji i spremniji tim.

Neko će reći da ovaj trofej nema preveliki značaj, ali su suze radosnice navijača Atletika dovoljno snažno pokazale svima koliko je bar njima stalo da osvoje. Podjednako motivisani bili su i njihovi ljubimci. I zato su i pobedili.

REAL: Navas - Ramos, Marselo, Karvahal, Varan, Kros (od 102' Majoral), Kazemiro (od 76' Sebaljos), Isko (od 83' Vaskez), Asensio (od 57' Modrić), Benzema, Bejl

ATLETIKO: Oblak - Huanfran, Godin, Savić, Ernandez, Saul, Koke, Lemar (od 91' Partej), Rodri Ernandez (od 71' Vitolo), Dijego Kosta (od 109' Himenez), Grizman (od 57' Koreja).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC