Srbija iz "Borika" u Japan: Arigato, Banjaluka!

Odbojkašice Srbije u sklopu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Japanu u Banjaluci deklasirale Bugarsku 3:0. Reprezentativke Srbije prezadovoljne odlaze iz najvećeg grada Republike Srpske.

Srbija iz "Borika" u Japan: Arigato, Banjaluka! Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Prvi put odbojkašice Srbije bile su domaćini u Republici Srpskoj, a iz banjalučke dvorane "Borik" odlaze pune utisaka.

Srbija se banjalučkoj publici odužila ubjedljivom pobjedom protiv Bugarske 3:0 u prijateljskom meču, koji je odigran u sklopu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, koj će od 29. septembra do 20. oktobra biti održano u Japanu.

Brčanka Brankica Mihajlović bila je među najboljim na večerašnjem meču, u kojem je srpski tim dominirao u sva tri seta.

"Bilo je super. Sama ideja i organizacija je divna i nama je zadovoljstvo što smo ovdje. Nadam se da ćemo i ubuduće imati priliku da se družimo", istakla je srpska reprezentativka.

Bliži se Svjetsko prvenstvo, a Mihajlovićeva se nada da i na ovom turniru Srbija može mnogo.

"Kao i na svako takmičenje, na prvenstvo svijeta idemo sa velikim ambicijama. Osim nas, dosta je tu ekipa koje su favoriti, odnosno u poziciji da uzmu medalju. Ali, iskreno se nadam da i ovaj put možemo doći do neke od medalja. Dug je sistem takmičenja, treba proći grupu, pa još jednu, tako da je rano još govoriti. Bitno je samo da smo zdrave."

Mihajlovićeva gdje god da dođe, osjeća se kao na domaćem terenu. Tako je bilo večeras u "Boriku", a slično će biti i u Japanu, gdje nastupa za JT Marvelus, pa će joj sigurno domaća publika na SP biti naklonjena.

"Od Japanaca očekujemo spektakl i odličnu organizaciju, jer su oni poznati po tome. Definitivno ću i tamo biti na domaćem terenu, uživaću i jedva čekam početak prvenstva", istakla je nekadašnja odbojkašica Jedinstva iz Brčkog.

Iako se još oporavlja od operacije, odigrala je veći dio meča protiv Bugarske i evidentno je da se polako vraća u staru formu.

"Nije ovo još moj maksimum i ja to najbolje mogu da vidim. Ali, prošla su tek dva i po mjeseca od operacije i do početka SP mislim da će sve biti u redu i da ću spremno dočekati nastup u Japanu", rekla je na kraju Mihajlovićeva, koja se banjalučkoj publici zahvalila na japanskom jeziku:

"Arigatogozaimas, Banjaluka!"

Ostale vijesti