• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet remi na "Marasiju"

Autor mondo.ba

Podjela bodova, 44. put u istoriji Sampdorije i Fiorentine - 1:1 (0:1) u odgođenoj utakmici prvog kola Serije A.

Meč prvog kola na stadionu "Luiđu Feraris", kao i duel između Milana i Đenove, odgođen je zbog tragedije u kojoj su nakon urušavanja vijadukta "Ponte Morandi" poginule 42 osobe, a među žrtvama bilo je i troje djece uzrasta osam, 12 i 13 godina.

Prvobitno je bilo planirano da utakmica na "Marasiju" bude odigrana u srijedu s početkom u 17 časova, ali su navijači zaprijetili bojkotom, pa je susret prolongiran za 19 sati.

Susret je iz lože pratio i selektor "azura" Roberto Manćini, koji je u prvom dijelu vidio sijaset šansi gostiju, a u nastavku i odličnu Sampu, pa je "egal" nekako bio i najpravedniji ishod.

Firentinski i đenovski navijači bi vjerovatno rekli "očekivanog ishoda" s obzirom da je čak 44 meča okončano remijem na 120 susreta u istoriji Sampe i "Viole".

SAMPDORIJA - FIORENTINA 1:1 (1:0)

BIlo je vrlo uzbudljivo od samog početka, preciznije 13. minuta kad su gosti stigli do prednosti - sjajno je centrirao Kristijano Biragi, a glavom u padu sami ugao pogodio Simeone za 0:1.

Ništa tu nije mogao golman Đenovljanja Emil Audero, ali je 20 minuta kasnije spasio svoj tim poslije odlične šanse hrvatskog reprezentativca Marka Pjace, koji je propustio priliku da praktično "riješi" pitanje pobjednika.

U finišu prvog dijela, imala je i Sampa šansu da stigne do izjednačenja, sjajno je slobodan udarac izveo Đanluka Kaprari, savladan je već bio golman Bartolomej Dragovski, ali je saveznik gostiju bila prečka!

Ni Poljak, niti okvir gola nisu mogli da spriječe Kaprarija u 60. minutu, kada je sa ivice kaznenog prostora majstorski pogodio suprotan ugao - 1:1.

Domaćin je do kraja za razliku od prvog dijela bio bolji i bliži pobjedi, stvorivši nekoliko solidnih šansi za preokret, ali se mreže nisu zatresle, pa je susret okončan remijem, čak 44. u istoriji dvaju klubova na 120 međusobnih mečeva. Inače, Fiorentina ima 41 pobjedu, sedam više od Sampe.


Srpski internacionalac Nikola Milenković odigrao je svih 90 minuta za "Violu".

TABELA: Juventus 12, SPAL 9, Napoli 9, Sasuolo 7, Sampdorija 7, Fiorentina 7, Đenova (-1) 6, Roma 5, Udineze 5, Torino 5, Atalanta (-1) 4, Inter 4, Empoli (-1) 4, Parma 4, Kaljari (-1) 4, Milan (-2) 3, Lacio (-1) 3, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo -1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC