Obradović: Srbiju čekaju veliki rivali

Autor:

Selektor srpskih rukometašica žali što u drugu fazu nisu preneta maksimalna četiri boda.

Obradović: Srbiju čekaju veliki rivali Foto: MN Press

Pobeda nad Danskom (30:25) na kraju prve faze Evropskog prvenstva za rukometašice oduševila je navijače u Srbiji. Odjednom je probuđena nada u visok plasman, čini se ne bez osnova.Ipak, selektor Ljubomir Obradović ističe da neće biti lako u narednim utakmicama, tojest, biće najteže moguće, jer će rivali "orlicama" u novoj grupi biti vrhunske ekipe - Rusija, Francuska i Crna Gora.

"Čekaju nas olimpijski šampion, svetski šampion i Crna Gora. Ostaje žal zbog poraza od Švedske, jer je plan bio da iz prve faze prenesemo četiri boda i jurimo polufinale", kaže Obradović.

"Na toj utakmici je zatajila realizacija. Primili smo malo golova, ali smo dali jedan manje. Protiv Danske smo morali da pobedimo, kontrolisali smo rezultat i slavili".

Upitan da li je to bilo najbolje izdanje nacionalnog tima pod njegovim vođstvom, odgovorio je da nije siguran.

"Bio sam jako zadovoljan i mečevima protiv Holandije i Koreje na Svetskom prvenstvu prošle godine... Prekratko smo zajedno da bismo napravili velike stvari. Pokušavamo, ali znate i sami kakav je klupski kalendar. Svako okupljanje iskoristimo da dodamo neku stvar. Usavršavamo odbranu, koja je jako nezgodna za protivnike".

Srpske rukometašice imaće slobodno sve do subote, kada od 18 časova igraju sa Ruskinjama. Od tada su utakmice svakog drugog dana.

"Između Švedske i Danske nismo trenirali. Više radimo na analizi, čuvamo svežinu igračica i protiv Danske se pokazalo da je to bio dobar metod", ocenio je Obradović.

Na tabeli novoformirane grupe vodi Rusija sa četiri boda, dok Srbija, Francuska, Švedska i Danska imaju po dva. Na nuli je jedino Crna Gora.

Ostale vijesti