• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinje dominirale protiv Danske!

Autor mondo.rs

U poslednjem kolu prve faze na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, Srbija pobedila Dansku 30:25 (17:13) i prenela dva boda u drugu fazu.

 Srbija-Danska-30-25 Izvor: MN PRESS

Srbija u drugu fazu Evropskog prvenstva prenosi dva boda!

"Orlice" su uz poslednjem kolu Grupe A pružile najbolju partiju u dosadanjem delu šampionata savladavši Dansku 30:25 (17:14). Od prvog do poslednjem minuta izabranice Ljubomira Obradovića odigrale su odlično i zasluženo pobedile, a moglo su i još ubedljivije da slave.

Ni gol razlika nije zanemarljiva, jer će ona odlučivati u eventualnom krugu.

A u Grupi I čeka nas pakleno težak posao. Dueli sa Ruskinjama, Francuskinjama i Crnogorkama, sve samim kandidatima za medalje. Ali, i Srbija nije za potcenjivanje, jer igra moderan i odličan rukomet i kada ima svoj dan, kao što je bio ovog utorka, teško da neko može da je zaustavi.

Sve je u igri Srbije funkcionisalo protiv Danske. Od čvrste odbrane, sjajnih golmanki, do raznovrsnog napada, pečatiranog sjajnom partijom Andree Lekić. Srednji bek našeg tima i kapitena Katarina Krpež Šlezak postigle su po osam golova.

Bekovi Jelena Lavko i Jovana Stoiljković po četiri, Slađana Pop-Lazić tri, Dragana Cvijić dva i jedan Dijana Radojević. Najiskusnija u našem timu, Katarina Tomašević, imala je devet odbrana, a Marija Čolić jednu.

Trine Ostergard Jensen je sa šest golova bila prvi strelac Danske, četiri je postigla Kristina Jorgensen…

PAROVI 3. KOLA

Švedska - Poljska 23:22
Srbija - Danska 30:25

TABELA

1. Srbija 2 2 0 1 (84:73) 4
2. Švedska 3 2 0 1 (74:73) 4
3. Danska 2 2 0 0 (83:80) 4
4. Poljska 4 0 0 3 (69:84) 0

DOSADAŠNJI REZULTATI: Srbija - Poljska 33:26, Danska - Švedska 30:29, Poljska - Danska 21:28, Švedska - Srbija 22:21.

DRUGI KRUG!

TABELA:


Sam pogled na tabelu dovoljno govori koliko će Srbiji biti teško da izbori polufinale. I tek sada boli nesrećni poraz od Švedske u nedelju. Takmičenje u drugom krugu započinjemo protiv Rusije 8. decembra od 18 sati, dva dana kasnije igramo sa Crnom Gorom od 21 sat, a 12. decembra protivnik nam je domaćin Francuska od 21 sat.

Sve utakmice igraće se u "XXL" dvorani u Nantu.

KRAJ!

-29:23 (58') Krpež Šlezak... Pitanje pobednika rešeno je u Nantu, čeka se konačan rezultat.

-27:21 (54') Danska svaki napad igra sa sedam igračica u polju, Jovana Stoiljković postiže važan gol. Tomašević brani. Ljubomir Obradović zove poslednji tajmaut na utakmici.

-26:21 (52') Nikada sa Dankinjama nije gotovo!

-26:18 (49') Probudila se Dragana Cvijić i postigla drugi gol. Jelena Lavko tuče sa deset metara i ponovo smo mirni "plus osam". Kaća Tomašević ima sedam odbrana.

- 24:18 (46') Kristina Jorgensen snažno tuče sa devet metara. Opuštanje Srbije, Hansen povećava seriju Danske na 3:0!

-24:15 (43') Hojlund prekida seriju Srbije i smanjuje razliku. Ali, kada je Andrea Lekić raspoložena - "nema zime" u igri "orlica". Odlično je proigrala Cvijić, a ova se lavovski izborila za sedmerac i isključenje protivničke igračice. Krpež Šležak pogađa. Uf, moglo je da bude plus devet... Promašile su naše dame prazan gol. Ali, diže se Andrea sa devet metara i cepa mrežu.

- 22:14 (41') Kada se prođe odbrana, tu je Tomašević. Dankinje su bez rešenja u napadu, razbranila se i Kaća. Sve ide baš kako smo zamišljali. Još 20 minuta do kraja. Ovo je prednost koju ne smemo da prokockamo. Selektor Jorgensen traži tajmaut i vrlo je besan, Obradović je zadovoljan i smiren.

-21:14 (38') Trine Ostergard Jensen koristi sedmerac . Magija Andree Lekić, čudesno je prošla i pogodila. Srbija igra fenomenalno, i u napadu i u odbrani. Lekić "seče" napad i iz kontre pogađa za 21:14!

-19:13 (34') Maksimalno iskorišćen igrač više i konačno imamo "plus šest" Katarina Krpež Šlezak je vrlo lepo ušla sa krila i pogodila.

-18:13 (33') Evo gola Stiljković!

- Srbija je imala post od pet minuta bez gola, nadamo se da će brzo biti prekinut.

Odlično prvo poluvreme!.

- 17:13 (29') Gubimo loptu, a Kaća Tomašević pravi špagu i brani zicer iz kontre. Imamo igrača više i sjajnu priliku za "+6". Obradović je iz tog razloga zatražio minut odmora. Nekoliko grešaka Srbije, na sreću, nisu kažnjene. Kristina Jorgesen daje gol sa devet.

- 17:12 (26') Tri napada je imala Srbija za "plus pet" i nije uspela. Iz kontre Pedersen smanjuje, ali Jovana Stoiljković fintom pravi prostor i daje gol. I evo ga, Pop-Lazić sa crte.

-15:11 (22') Šteta. imale su naše devojke šansu i za pet golova prednosti. Ali, održavaju četiri, Lavko ostiže tri gol. Danska reaguje tajmautom.

- 14:10 (21') Ane Hansen koristi grešku Srbije i brzim napadom smanjuje razliku. Nažalost nismo uspeli da održimo prednost duže. Andrea Lekić proigrava maestralno, sada je odigrala na desno krilo, a Krpež Šlezak pogađa "malu mrežu". Evo Jelene Lavko sa devet metara. Bravo!

-12:9 (19') Čolić piše prvu odbranu, odličan napad, brza kretnja lopte i pas za Slađanu Pop-Lazić. Vrlo lepo za "+3". prlepa asistencija Lekić za Pop-Lazić. Povela je Srbija 12:8, ali odmah vraća Nilsen.

- 10:8 (16') Definitivno imamo problem sa utrčavanjem na crtu. Sada je prošla Nilsen, ali Lekić vraća na drugoj strani dva gola prednosti za Srbiju. Cvijić je bila odlična u odbrani i omogućila svom timu da ode na "+3". Lavko pravi probijanje.

- 9:7 (12') Raspoložena je Andrea Lekić, pogađa pod noge za devet metara. Jaku odbranu igra Srbija, ali Dankinje pronalaze desno krilo na crti i Ostergard ne greši. Ana Hansen je dobila dva minuta zbog faula nad Cvijić. Dragana je potom izborila i penal. Krpež Šlezak je nepogrešiva sa sedam metara.

- 7:6 (10') Igra se brz rukomet, sa dosta golova. Danska posle "-3" prilazi na gol zaostatka. 

- Srbija vodi 5:2 (8'). Raspoložene su naše devojke na početku utakmice. Dragana Cvijić, Jelena Lavko, Jovana Stoiljković i Dijana Radojević i Katarina Krpež Šlezak pogađaju za "orlice".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC