• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frenkie Goes to Paris

Autor mondo.rs

Pep Gvardiola neće biti srećan zbog toga.

Liverpulski "synth-pop" sastav "Frankie Goes to Hollywood" bio je veoma popularan u Evropi sredinom 80-ih, mada se danas povremeno na radiju eventualno emituje njihov najveći hit "Relax".

U Evropi se ove godine, pa i u samoj Engleskoj, više pričalo o amsterdamskoj "new wave" senzaciji Frenkiju De Jongu, koji je proglašen za novog holandskog "vunderkinda" i fudbaleru koji će postavljati standarde u igri na sredini terena u narednoj deceniji.

Iako je bilo pitanje u koju će metropolu otputovati posle očekivanog rastanka sa Ajaksom narednog leta, izgleda da bi sledeća faza njegove karijere mogla da bude nazvana "Frenkie Goes to Paris".



De Jong igra treću sezonu u prvom timu Ajaksa i ove je oduševio celu Evropu odličnim igrama u Ligi šampiona i reprezentaciji.

Engleski "The Telegraph" objavio je da će De Jong na leto 2019. godine preći u Pari sen Žermen za 75 miliona evra i da je na tome kod bogatih vlasnika iz Katara insistirao lično Kilijan Mbape posle sudara Francuske i Holandije u UEFA ligi nacija.

"The Telegraph", međutim, nije naveo na koji način Parižani planiraju da obezbede novac za De Jongov transfer u sezoni u kojoj im preti suspenzija iz UEFA takmičenja zbog, navodno, višestrukog i svesnog kršenja odredaba finansijskog fer-pleja.

Jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera Evrope dovodio se u vezu sa Barselonom i Mančester Sitijem, ali je prema tvrnjama novinara londonskog lista odlučio da za nastavak karijere izabere Pariz.

Sportski direktor "kopljanika" iz Amsterdama, Mark Overmars, postavio je cenu od 75 miliona za 21-godišnjeg fudbalera, na šta je pristao PSŽ jer mu je neophodno pojačanje u sredini terena, posebno što se očekuje da ekipu trenera Tomasa Tuhela napusti nezadovoljno Adrien Ravio.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC