• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Milijaš - Zvezda - Kipar: #10YearChallenge

Autor mondo.rs

Kapitenu Crvene zvezde dobro poznata baza zimskih priprema.

 Nenad Milijaš - Zvezda - Kipar:  #10YearChallenge Izvor: MN PRESS

Proteklih dana na društvenim mrežama veliku pažnju privukao je haštag #10YearChallenge, koji se koristi za upoređivanje fotografija kako je neko izgledao pre 10 godina i kako izgleda danas.

Učešće je uzela i Crvena zvezda, postavivši fotografije klupskog autobusa iz 2009. kada je ekipa išla na pripreme u Ivanjicu i pre nekoliko dana, kada su igrači kretali sa stadiona na aerodrom, gde ih je čekao let na Kipar.


Upravo je Kipar bio destinacija zimskih priprema te 2009, kada se Nenad Milijaš spremao na prvi odlazak iz kluba, zataim i 2017, kada je započeo svoj treći mandat u crveno-belom dresu. Dakle, vrlo dobro poznata baza Zvezdinom vezisti...

Milijaš sa Kipra 2009. godine: Glavom sam u Zvezdi

Milijaš sa Kipra 2017. godine: "Tu sam, jer mogu"

"Jedino se malo promenilo vreme u odnosu na pre, nije nas nikada dočekalo loše kao sada. Dva dana je bila kiša uz vetar, ali sada je sunčano i lepše. Što se tiče uslova, zaista su sjajni, teren je super i imamo sve što je potrebno", poručio je 35-godišnji vezista za klupski sajt.

Cilj Crvene zvezde u prolećnom delu sezone biće osvajanje "duple krune", na koju se čeka već 12 godina.

"Mnogo bih voleo da osvojimo 'duplu krunu' koja se baš dugo čeka. Sigurno da neće biti lako, nije ni prvenstvo gotovo kao što neki pričaju i pored prednosti, a neće biti lako ni u Kupu. Meni bi baš značilo da osvojimo 'duplu krunu', to bi bilo lepo i zbog navijača, i zbog kluba, da zaokružimo ovu godinu", istakao je Milijaš.

Crveno-beli su u Pafosu od ponedeljka, a ovog četvrtka imali su prvo slobodno prepodne.

"To je ritam koji smo imali i ranije. Dva dana sa po dva treninga, pa dan sa jednim i onda opet dva-dva-jedan. Stvarno dobro radimo, spremamo se za prolećni deo sezone i ono što nam je ostalo - domaće prvenstvo, nama najbitnije, i Kup. Znamo za šta radimo", jasan je kapiten.

Kao jedan od najiskusnijih u timu, Milijaš ima obavezu i da vodi računa o najmlađim saigračima i njihovom prilagođavanju prvom timu.

"Gledamo da pomognemo mlađim igračima, da im lakše prođe ovaj deo priprema, jer je svima teško, malo i dosadno možda. Momci stvarno slušaju, dobro rade, znaju šta valja, a šta ne i sami znaju šta je najbolje da 'pokupe' od nas iskusnijih".

Na pripremama je trenutno šestorica aktuelnih članova omladinskog pogona i još šestorica koji su prošli kroz Zvezdinu školu.

"To je uspeh Crvene zvezde. Poslednjih godina se dosta popravila situacija na tom planu i momci iz Omladinske škole dobijaju šansu, ta deca najbolje znaju šta je Crvena zvezda. Nauče u mlađim kategorijama šta znači Zvezda i njima je mnogo laške da se prilagode zahtevima kluba nego igračima koji dođu sa strane. Imaju priliku da rade, imaju trenera koji im daje šansu, treba samo da se trude i da budu svesni u kakvom su klubu", smatra Milijaš i ističe odličnu atmosferu među igračima.

"Atmosfera je stvarno dobra. Dugo pričamo da smo na tu atmosferu i postizali rezultate i uspehe koje smo napravili. To je stvarno istina. Družimo se svi međusobno i bukvalno nema nikakvih problema".

Tokom zime crveno-bele su napustili Nenad Krstičić, Miloš Degenek i Nemanja Milić, a došli su Nemanja Milunović, Miloš Vulić, Dejan Vidić i Erik Jirka.

"Otišli su nam neki bitni igrači, ali su došli neki novi momci spremni da se bore. Velikih promena nije bilo, sačuvan je kostur tima. Bitno je samo da novajlije što pre shvate zahteve šefa stručnog štaba Vladana Milojevića i onda će sve biti lakše", uverava Nenad Milijaš.

Inače, pod pomenuti haštag #10YearChallenge mogla bi da se svrsta i fotografija Dejana Joveljića koju nam je pokazao kada smo ga posetili u Bijeljini, a na kojoj je kao devetogodišnjak pored Nenada Milijaša ispred timskog postera. Njih dvojcia danas su saigrači. 

Upravo tu priču iskoristila je i Crvena zvezda... 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC